Акумулятор прослужить довше: як правильно заряджати телефон

Правильна зарядка телефону – ключ до довговічності акумулятора і стабільної роботи пристрою. Розглянемо основні правила, які допоможуть продовжити термін служби вашого смартфона.

Використовуйте оригінальний зарядний пристрій

Найкраще використовувати зарядний пристрій, який йде в комплекті з телефоном. Він оптимально підходить для вашого пристрою і забезпечує безпечну зарядку. При використанні неоригінальних зарядних пристроїв можна зіткнутися з перегрівом і пошкодженням акумулятора.

Не заряджайте телефон до 100%

Для збереження ємності акумулятора рекомендується заряджати телефон до 80-90%. Повне заряджання до 100% і особливо утримання на цьому рівні можуть скоротити термін служби акумулятора.

Не допускайте повного розряду

Намагайтеся не допускати, щоб заряд батареї падав нижче 20%. Повний розряд може негативно позначитися на ємності акумулятора. Заряджайте телефон при рівні 20-30%.

Уникайте перегрівання

Перегрівання негативно впливає на акумулятор. Не залишайте телефон під прямими сонячними променями і не заряджайте його під подушкою або в тісних місцях, де обмежений доступ повітря.

Зарядка вночі

Багато хто залишає телефон на зарядці на всю ніч. Сучасні пристрої оснащені функціями, що запобігають перезарядці, але тривале перебування на зарядці за 100% може з часом погіршити стан акумулятора.

Використовуйте режим енергозбереження

Якщо у вас немає можливості часто заряджати телефон, увімкніть режим енергозбереження. Це допоможе знизити навантаження на акумулятор і продовжити його термін служби.

Джерело: 5692.com.ua