Червона нитка на руці: що вона означає і від чого захищає

Багато людей носять на зап'ясті браслет у вигляді тонкої червоної нитки. Навіть деякі зірки з'являються на публіці з цими загадковими нитками. Навіщо люди носять червону нитку на руці, яке справжнє значення такого браслету.

Для чого носять червону нитку

Носіння червоної нитки на руці як оберега – давній звичай, поширений у багатьох культурах. Ця практика походить з давніх часів, причому символіка цього захисного амулету залишається досить незмінною в різних країнах.

Існує повір'я, що такий оберег здатен захистити від негативної енергії, відганяти негативні думки, хвороби та заздрість недоброзичливців. У деяких культурах заведено обв'язувати зап'ястя дітей одразу після їхнього народження червоні нитки. Вважається, що таким чином можна оберегти їх від хвороб, захистити від поганих слів та недобрих поглядів сторонніх людей.

Червону нитку традиційно прикріплювали на ліву руку, оскільки судини в лівій руці розташовані ближче до серця, і завдяки цьому ефективність оберега посилюється. Проте зараз найчастіше носять цей талісман на правій руці, оскільки у наш час не існує суворих правил щодо його положення.

Ті, хто вдягнув на руку червону нитку, повинні постійно її носити, не знімаючи за жодних обставин. Тобто потрібно носити цей талісман завжди і всюди, навіть під час прийому душа, сну, роботи, різних справ протягом дня.

Якщо червона нитка порвалася або загубилася, це означає, що амулет захистив людину від хвороби або складної ситуації та втратив свою захисну силу.

Джерело: 5692.com.ua