Для кого сало є забороненим продуктом і як правильно вживати цей продукт: відповідь дієтолога приголомшує

Сало – улюблений продукт багатьох українців і справжня візитівка нашої країни. Якщо його вживати у помірних кількостях, можна принести організму багато користі. Проте деяким людям навіть невелика кількість цього продукту може суттєво нашкодити.
Як отримати від сала тільки користь і кому варто від нього відмовитись, розповіла дієтолог Наталія Самойленко, пише "24 канал".
Яка користь сала
Насамперед слід зазначити, що корисним є тільки солоне чи мариноване сало. Смажене та копчене втрачає корисні властивості і погано впливає на здоров'я.
Серед корисних складників сала дієтолог виділяє холін – вітамін В-комплексу, що бере участь у метаболізмі. Крім того, в ньому міститься лецитин, який чудово впливає на судини та клітинні мембрани.
Щодо побоювань, що у салі міститься значна кількість холестерину, дієтолог зазначила, що вони є перебільшеними та навіть неправильними.

"При споживанні 20 – 30 грамів сала в день (рекомендована кількість) в організм потрапляє 30 міліграмів холестерину", – сказала Наталія Самойленко.

Найкраще їсти сало вранці та в обід, щоб отримати максимум користі та енергії. Натомість якщо споживати сало у вечірній час, це може призвести до погіршення сну.
Кому не можна їсти сало
За словами дієтолога, сало не має входити у звичний раціон людей, які страждають на проблеми з нирками. Також уникати його споживання варто людям із патологіями печінки, панкреатитом та холециститом в гострій фазі. Не принесе користі цей продукт людям, які прагнуть скинути зайві кілограми, адже сало – дуже калорійний продукт.
Крім того, дієтолог остерігає давати сало маленьким дітям, оскільки холестерин у його складі може негативно вплинути на здоров'я малюків.
Джерело: 5692.com.ua