Кава на ніч: 3 типи людей, яким це не тільки не завадить, а й допоможе

Прийнято вважати, що вживати каву на ніч не можна, оскільки це негативно впливає на сон. Проте для деяких людей чашка кави на ніч може піти на користь. Тому не всім підряд слід відмовлятися від такого задоволення. Про це розповів експерт зі сну компанії Panda London Макс Кірстен, пише УНІАН.

За словами Кірстена, кава може допомогти деяким людям краще спати вночі. Він назвав три типи людей, які можуть спокійно насолоджуватися кавою перед сном, не турбуючись, що напій спричинить безсоння.

Люди, які відчувають себе комфортно після кави

Деяким людям чашка кави допомагає розлаблятися, тому вони із задоволенням роблять перерви в роботі, насолоджуючись філіжанкою ароматного напою. Кірстен зазначає, що антиоксиданти та інші біологічно активні сполуки, які містяться в каві, діють розслаблююче, а щоденний ритуал пиття напою створює відчуття спокою.

Для декого цей розпорядок дня може сигналізувати організму, що настав час розслабитися і заспокоїтися, створюючи відчуття комфорту і безпеки, яке сприяє сну, – пояснив він.

Люди з високою толерантністю до кофеїну

Кава діє на всіх по-різному та не завжди чинить стимулюючий ефект. Тому не всім буває важко заснути після чашки кави.

Індивідуальні відмінності в метаболізмі та чутливості до кофеїну означають, що в той час, як деякі люди не сплять завдяки каві, інші можуть метаболізовувати її досить швидко, щоб вона не заважала їхнім циклам сну, – каже він.

Люди зі СДУГ

Дослідження показали, що у людей зі СДУГ рівень дофаміну (природна хімічна речовина в мозку, яка допомагає людям відчувати мотивацію) нижчий, ніж у людей без СДУГ. Через це для них притаманне психічне занепокоєння, труднощі з концентрацією уваги та збереженням мотивації.

Кофеїн же здатен підвищувати рівень дофаміну. Тому люди зі СДУГ можуть почуватися більш розслабленими після випитої кави.

Кофеїн може парадоксальним чином чинити заспокійливу дію на людей зі СДУГ, допомагаючи їм зосередити свої думки і зменшити психічне занепокоєння, що може полегшити процес засинання, – розповів експерт.

Джерело: 5692.com.ua