Круглий стіл з формування екологічної свідомості

Днями у Кам’янському колегіумі №16 відбувся «круглий стіл» на тему «Формування екологічної компетенції – прогресивний крок у становленні нової свідомості людини». До участі у «круглому столі», окрім педагогічних працівників та учнів закладів освіти, долучилися: заступник директора департаменту екології та природних ресурсів міської ради Володимир Кремінь, науковці та викладачі ДДТУ, представники громадських екологічних організацій.

Протягом зустрічі учасники представили власний шлях впровадження проєкту, поділилися результатами проведеної аналітичної та інформаційно-просвітницької роботи. Завдяки онлайн-спілкуванню з представниками громадських організацій Новгород-Волинська та с. Верховини учасники мали змогу ознайомитися з досвідом сортування твердих побутових відходів в інших містах України 

У подальшому учні та педагоги спільно обговорили проблеми, що окреслилися під час роботи над проєктом. Серед основних виділили: байдужість суспільства до питань сортування сміття, відсутність в місті баків для сортування сміття та інформації про організації, що займаються переробкою твердих побутових відходів.

Учасники «круглого столу» домовилися про продовження інформаційно-роз’яснювальної компанії серед мешканців місті щодо зменшення кількості побутових відходів через відмову від поліетиленових пакетів.

На цьому ж «круглому столі» пролунали цікаві пропозиції: запропонувати ЖКГ зробити акцентуючи написи та пофарбувати у різний колір сміттєві баки на подвір’ях житлових районів для розділення твердих побутових відходів; створити дорожню карту міста щодо локацій прийому вторинної сировини; провести міську акцію з формування екологічної свідомості «Почни з себе!».