Не ризикуйте здоров’ям: 5 видів м’яса, які не варто купувати у великих супермаркетах

Для багатьох з нас супермаркети є найбільш зручним місцем для покупок, де одразу можна придбати все необхідне. Проте запасатися м'ясом у великих продуктових мережах все ж не варто. Як запевняють професійні м'ясники, досить часто м’ясо, яке там продається, не відповідає стандартам якості, на відміну від маленьких спеціалізованих крамничок, які дорожать своєю репутацією. Особливо це стосується певних видів м'ясної продукції.

Які п’ять видів м’яса краще купувати в спеціалізованих крамничках, розповідає ТСН.

М'ясний фарш

Основними постачальниками цих продуктів є великі м’ясопереробні підприємства, які нерідко додають у фарш суміші різного ґатунку. Такі домішки можуть бути неякісними, псують смак фаршу та знижують його поживні властивості.

У м'ясних крамничках зазвичай продається фарш, який працівники роблять самостійно, не додаючи туди жодних відрубів, субпродуктів та інших домішок. Тому такий фарш є якіснішим та свіжішим.

Витримана яловичина

Цей продукт високо цінується своїм смаком та ніжною соковитою текстурою. Проте експерти запевняють, що насправді супермаркети не мають спеціалізованого обладнання, щоб витримувати яловичину, а також часу на це. Недотримання правильних технологій старіння м’яса призводить до того, що продукт стає жорстким і несмачним.

М'ясні відруби на кістці

Цей вид м'яса може стати ідеальним вибором, оскільки його можна тушкувати, смажити, а з кістки приготувати наваристий бульйон. Проте вибирати їх у звичайних супермаркетах – не найкращий варіант, оскільки такий продукт псується швидше, ніж безкісткове м’ясо. Якщо на м'ясі з кісткою є слиз, воно змінило колір та має неприємний запах, вживати в їжу його не можна.

Паштет і субпродукти

Не рекомендують експерти купувати в супермаркетах паштети власного виробництва, оскільки доволі часто при їх виготовленні не дотримуються технологій. Для приготування якісного паштету потрібен багаторічний досвід, а у працівників супермаркетів він навряд чи є.

Дуже обачними варто бути, вибираючи субпродукти. Їх купують не так часто, тому ці продукти можуть кілька разів заморожувати і розморожувати, що негативно позначається на їхній якості.

Свіжа риба, морепродукти

Рибу, м’ясо молюсків та інші морепродукти краще купувати у крамничках біля водойм та перевіряти сертифікати якості на товар. У супермаркетах ці продукти нерідко продають у свіжому вигляді, але скільки часу вони там лежать – покупцеві не відомо. Якщо немає можливості купити свіжу рибу в спеціалізованій крамниці, безпечніше купувати заморожені продукти, які зазвичай обробляють одразу після вилову.

Джерело: 5692.com.ua