Ні запаху, ні мокрих слідів: 5 простих хитрощів, як не пітніти навіть у пекельну спеку

Найбільш комфортною для людини є температура повітря від 20 до 24°С. За вищих показників тіло починає інтенсивно пітніти, наслідком чого є такі неприємності, як плями на одязі, неприємний запах та інші проблеми.

Зупинити процес виділення поту неможливо, оскільки це є природньою реакцією організму, але ми можемо тримати його під контролем. Як уникнути проблем інтенсивного потовиділення за допомогою простих способів.

Правильне нанесення антиперспіранту

Дезодоранти та антиперспіранти наносять лише на чисту шкіру. Тому використовувати їх слід одразу після ранкових гігієнічних процедур. Не можна наносити ці засоби повторно протягом дня – це лише посилить запах поту. Якщо ви сильно спітніли, варто спочатку прийняти душ, а потім вже наносити антиперспірант знову.

Правильне харчування в спеку

У спекотні дні не варто зловживати гострими стравами, які тільки посилюють потовиділення, оскільки гострий смак – стрес для організму. Також краще не вживати в спеку солоні страви, які викликають спрагу, що також сприяє посиленому потовиділенню. Щоб утамувати спрагу, краще вживати не солодку чи газовану, а звичайну негазовану воду, адже тільки вона забезпечує правильну гідратацію організму.

Правильний одяг

Коли на вулиці жарко, краще вдягати легкий одяг з натуральних тканин – льону або бавовни. Натуральна тканина дозволяє тілу "дихати", адже скрізь неї вільно циркулює повітря, тому в такому вбранні пітніти ви будете менше. Також варто звертати увагу на кольори – краще носити одяг світлих відтінків, який відбиватиме сонячне проміння.

Серветки-антиперспіранти

Якщо ви завжди сильно пітнієте, справжнім порятунком стануть спеціальні серветки. Вони просякнуті речовинами, які запобігають інтенсивному потовиділенню, тому періодичне їх використання протягом дня допоможе підтримувати сухість і чистоту проблемних ділянок тіла.

Вкладиші під пахви

Легко можуть вирішити проблему з потом спеціальні одноразові або багаторазові вкладиші під пахву, які кріпяться на одяг або шкіру. Вони зручні, непомітні та дуже ефективно запобігають появі слідів від поту на одязі.

Джерело: 5692.com.ua