Новий вид гуманітарної допомоги загальним обсягом 200 млн доларів: що українцям видаватимуть безкоштовно на зимовий період

Зимовий період, що наближається, ймовірно, буде важким для українців. Уже зараз варто подбати про утеплення та запас продуктів харчування. Проте українці не залишаться із проблемами сам на сам, адже ООН планує підтримати і надати допомогу населенню у важкий період холодів.
Відомо, що кластер Організації об’єднаних націй з питань житла та непродовольчих товарів готує для громадян України спеціальні набори для зими. Допомогу отримають близько 1 мільйона осіб. При цьому загалом на це витратять близько 200 мільйонів доларів.
Як зазначив координатор кластера Джона Вейн, вже ведеться активна робота для реацізації проєкту. Очікується, що у зимові гуманітарні набори, які роздаватимуть українцям, увійдуть:

теплі ковдри, покривала, матраци;
обігрівачі, що працюють на електриці або твердому паливі;
паливо, зокрема дрова та вугільні брикети.

Кластер ООН співпрацює з Мінреінтеграції, а також органами регіональної та місцевої влади. Для кожного регіону визначатимуться пріоритетні види допомоги і закупатимуться відповідні товари.
Механізм реалізації програми підтримки ще представлено, але відомо, що для отримання наборів українцям потрібно буде звернутись до місцевої влади.
Джерело: 5692.com.ua