Покращують смак і збільшують користь: з якими продуктами потрібно їсти гречку

Гречку визнано однією з найкорисніших каш, яка багата міддю, магнієм, клітковиною, марганцем, кальцієм, фосфором, залізом, цинком та селеном, містить омега-3 та омега-6 жирні кислоти, білок та амінокислоти. Вона сприяє зниженню тиска, запобігає утворенню жовчного каміння, зменшує ризики серцевих та багатьох інших захворювань.

Щоб гречка краще смакувала та принесла ще більше користі, важливо поєднувати її з продуктами, які сумісні з цією крупою та доповнюють її поживні властивості.

Помідори та сир

Якщо до відвареної гречки додати нарізані невеликими кубиками помідори та сир фета, страва вийде апетитнішою та поживнішою, дещо нагадуватиме грецький салат. Крім того, можна розбавити смак оливками.

Гриби

Гречка з грибами – чудова страва, яка виручає, коли хочеться чогось смачного, а часу в обріз. Щоб надати страві особливу пікантну нотку, можна додати до неї чебрець і кокосове масло.

Гарбуз, нут та куркума

Гречка в поєднанні з гарбузом, нутом і куркумою – доволі незвичайне рагу, яке неймовірно корисне, поживне та дуже смачне.

Фрукти, рукола та волоські горіхи

Якщо доповнити відварену гречку порізаними персиками, чорницею, гранатом, руколою та горіхами, вийде чудовий низькокалорійний освіжаючий салат. Його можна споживати як на обід, так і на вечерю.

Шпинат та яйця

З гречаної крупи, яєць, шпинату та волоських горіхів можна приготувати на сніданок незвичайну запіканку, яка сподобається навіть гурманам. Для пікантного смаку варто додати дрібку мускатного горіха.

Джерело: 5692.com.ua