Військовозобов’язані українці не зможуть оновити дані в ЦНАПах: у чому причина

18 травня в Україні набуде чинності новий закон про мобілізацію, який передбачає чисельні зміни у системі збору та оновлення даних військовозобов'язаних. Однак, попри готовність Центрів надання адміністративних послуг брати участь у цьому процесі, уряд досі не надав їм доступу до необхідних систем.

У чому причина

Як зазанчили на порталі LIGA.net, в одній із Харківських міський адміністрацій повідомили, що наразі відсутні технічні можливості для участі ЦНАПів у процесі оновлення даних військовозобов'язаних. Про цю проблему також повідомили у Львівській області, де адміністратори ЦНАПу не мають доступу до відповідної системи та не пройшли відповідне навчання.

Представники обласних державних адміністрацій висловлюють сподівання на те, що необхідні нормативно-правові документи будуть прийняті до 17 травня.

Депутатка комітету з національної безпеки та оборони Ірина Фріз підкреслила, що відповідальність за організацію процесу оновлення персональних даних громадян лежить на уряді. Вона вказала на те, що необхідно розробити підзаконні акти та забезпечити функціонування механізмів оновлення даних через ЦНАПи та електронні кабінети протягом 60 днів.

Джерело: 5692.com.ua