Як вас обманюють ріелтори: ТОП-5 найпопулярніших прийомів

Купівля житла – відповідальний крок, який, до того ж, вимагає значних грошових коштів. Тому не дивно, що люди, які зважилися на купівлю квартири, шукають найбільш прийнятні варіанти за найвигіднішою ціною. Але професійні ріелтори добре обізнані не тільки про ситуацію на ринку нерухомості, вони ще й чудово розуміються на психології та без особливих докорів сумління користуються людськими слабкостями.
Законні способи обману
Загалом схем, за якими можна ввести в оману довірливих покупців, існує близько 30-ти, але найчастіше в хід ідуть п'ять найпростіших і найпримітивніших.
Красива, але неіснуюча квартира
Таких оголошень багато завжди – у них покупець ніколи не знайде конкретики, лише загальний опис, чудові фото і більш ніж приваблива ціна. Покупець вирішує, що це його щасливий шанс, але після дзвінка з'ясовується, що ця квартира вже "продана". Це оголошення-пастки, мета яких просто привернути увагу.
Чужі квартири
Нерідко господарі квартир самостійно публікують оголошення про продаж, але ріелтори одразу ж копіюють фото і дають оголошення вже від свого імені. Таким чином, кількість людей, які звертаються безпосередньо до продавця, істотно знижується.
Штучний ажіотаж
Під час показу об'єкта нерухомості ріелтори люблять створювати штучний ажіотаж – їхні знайомі або колеги грають роль людей, які поспішають дати продавцеві аванс. Ріелтор вдає, що з особистої симпатії вирішив віддати право купівлі тому, кого насправді намагається обдурити. У покупця складається враження, що йому пощастило, хоча насправді на цю квартиру, крім нього, ніхто й не претендував. Так людей, які сумніваються, змушують прийняти необдумане рішення.
Юридичні гарантії
Ще одна "фішка" ріелторів – розповіді про те, що їхня участь гарантує юридично правильне оформлення угоди. Це ілюзія, ріелтор – всього лише посередник, а його контора надає інформаційні та консультаційні послуги. Жодної гарантії того, що з документами на квартиру все гаразд, вони дати не можуть.
Галерея страху
Улюблений прийом досвідчених ріелторів – показ низки постапокалептичних квартир. Найстрашніші варіанти, які є в будь-якому районі, показують покупцеві один за одним. Так створюється ілюзія, що за наявні кошти можна купити тільки жахливе житло. У галереї страху зазвичай буває 5-7 квартир, а потім, раптово, покупцеві демонструють більш-менш пристойний варіант. Таким чином, у людини створюється враження, що їй пощастило, хоча це зовсім не так.
Джерело: 5692.com.ua