Як зробити якісні фото звичайним смартфоном: 6 порад від професіоналів

Кожен з нас майже щодня фотографує або знімає відео на телефон. Проте такі знімки не йдуть у порівняння зі світлинами, отриманими за допомогою професійного фотоапарату. Експерти дали декілька важливих порад, які допоможуть зробити смартфоном професійні знімки, пише Fox News.
Приведіть камеру до ладу
Важливо, щоб об'єктиви камери були ідеально чистими, без бруду та відбитків пальців. Для цього краще протирати їх тканиною з мікрофібри.
Крім того, варто розібратись зі специфікаціями пристрою. При зйомці чогось важливого слід переключати камеру на 4K формат. Для фото рекомендується підбирати потрібні оптимізовані режими, які є на телефоні, залежно від сценарію.
Перевірте сховище
Плануючи робити професійні знімки, слід заздалегідь подбати про достатній об'єм внутрішньої пам'яті телефону, оскільки якісні фото потребують багато місця.
Можна зробити декілька пробних фото із встановленими параметрами, щоб потім дізнатись розмір файлів і мати уявлення, скільки зображень може поміститись у сховищі телефону.
Використовуйте природнє освітлення
Фотографувати краще при природньому, а не штучному освітленні. При цьому слід дотримуватись двох важливих правил:

· не можна фотографувати людей, які стоять прямо під світлом, адже це може виділити і зробити більш помітними їхні фізичні вади;
· щоб виділити риси обличчя людини, вона має дивиться на світло, тобто стояти обличчям до сонця;
· краще проводити зйомку при похмурій погоді вдень, коли достатньо світла, але немає яскравого сонця, яке змушує мружитися.

Використовуйте штатив
За допомогою штативу можна легко визначити оптимальну висоту та зафіксувати смартфон. Цей пристрій коштує недорого, при цьому може мати велике значення. Особливо він стане в пригоді для групових фото. Зі штативом не доведеться думати, як пристосувати телефон, а потім побоюватися, що він упаде.
Правило "золотого перетину"
Навчиться використовувати сітку в камері смартфона, яка необхідна для застосування правила "золотого січення". Згідно цього правила, яке використовують профі, всі ключові елементи на знімку мають розташовуватись уздовж ліній, а не посередині квадрата. Завдяки цьому можна забезпечити збалансованість та потрібну динаміку знімка.
При цьому дерева або будівлі на фоні – це високі об'єкти, які мають відповідати верхнім кутам центральної рамки. Найменші об'єкти слід розташовувати на нижній лінії центральної рамки.
Не чекайте ідеального моменту
Зробити знімки у русі досить складно. Щоб спростити завдання, варто скористатись пакетним режимом. Завдяки цій функції камера зробить знімки швидше, ніж у ручному режимі.
Також корисно буде активувати функцію серійної зйомки, яка є практично на кожному смартфоні. Для цього слід утримувати кнопку спуску затвора.
Джерело: 5692.com.ua