Як зрозуміти, що авокадо точно стигле: 3 найголовніші правила вибору

На відміну від більшості інших плодів, авокадо не дозріває на дереві, а стає смачнішим та м'якішим уже після того, як його зберуть. Проте купівля авокадо в магазині – це справжня лотерея, адже не завжди можна вгадати, чи спіле воно.

Найвірнішими способами визначення того, що авокадо стигле та готове до вживання поділилося видання УНІАН.

Як визначити, чи дозріло авокадо

Перед тим, як купити авокадо, слід оглянути дерев'янистий маленький вузлик на верхівці плода, що знаходиться під плодоніжкою. Якщо він коричневий, це може свідчити про те, що авокадо перезріле і коричневе всередині. Краще вибирати авокадо, у якого плодоніжка відривається та ще зелена знизу. Такий плід придатний до вживання.

Колір авокадо – не завжди є найкращим показником зрілості авокадо. Тому під час вибору варто дотримуватися таких правил:

  • шукати авокадо темнішого кольору, але при цьому перевіряти зовнішню шкірку на наявність великих вм'ятин, які можуть свідчити про удари;
  • потримати авокадо в долоні та злегка стиснути його, щоб перевірити на пружність.

Якщо авокадо тверде на дотик, значить, воно ще не доспіло. Тому потрібно зачекати 4-5 днів, щоб воно стало м'яким.

Стигле авокадо може мати різний колір, при цьому на дотик фрукт м'який, піддається легкому натисканню, при цьому він не має бути кашоподібним.

Якщо плід перезрілий, він може мати вм'ятини та запах, схожий на прогірклий або кабачковий. Такий плід не годиться для вживання в їжу, проте з нього вийде чудова поживна маска для шкіри або волосся.

Джерело: 5692.com.ua