“Яке марнотратвство!”: мільйонери розповіли, на які речі ніколи не витрачають гроші

Багато людей люблять уявляти, які б речі могли придбати, якби стали мільйонерами. Проте справжні мільйонери дуже обдумано підходять до своїх витрат. Навіть за наявності вільних коштів вони не купують все без розбору, адже насамперед думають про те, як примножити і зберегти своє багатство.

На які речі мільйонери, за їхніми словами, ніколи не витрачають кошти, пише УНІАН.

Трендові речі

Мільйонер і засновник компанії Parent Portfolio Джонатан Санчес розповів, що відводить невелику частину бюджету на одяг, дотримується простоти та практичності. Він уникає спокуси витрачатися на нові модні вбрання, а тим паче – дешеві одноразові речі.

Я не замислююся над своїм вбранням. У мене є невелика шафа з простим, нестаріючим одягом. Я купую нові речі тільки тоді, коли мені потрібно замінити одяг із дірками, що утворилися внаслідок звичайного зносу, – розповів Санчес.

Розширені гарантії на техніку та електроніку

Мільйонер Стів Адкок заявив, що він ніколи не витрачає кошти на розширені гарантії на побутову техніку та електроніку, які часто пропонують великі магазини. Замість цього він щомісяця відкладає кошти у свій резервний фонд на ремонт. Якщо річ ламається – кошти на ремонт є завжди. Якщо ж річ служить довго, відкладені кошти можна спрямувати на інші витрати.

Швидше за все, ви ними не скористаєтеся. Це просто додатковий прибуток для магазину, – пояснив Адкок.

Дорогий алкоголь

Власний журналіст CNBC Джим Крамер розповів, що батьки навчили його заощадливості. Він пригадав, як у дитинстві йому забороняли замовляти газовану воду в ресторані доти, доки не принесуть їжу, щоб уникнути плати за добавку. Такого ощадливого підходу Крамер дотримується, коли мова заходить про алкоголь.

Коли я бачу пляшку вина за 500 доларів, я кажу: "Яке марнотратство! Чому б вам просто не купити гарний светр? – зазначив Крамер.

Модний одяг для тренування

Засновниця компанії Crush Your Money Goals Бернадетт Джой вважає, що не потрібно витрачатися на щось дороге, якщо безкоштовне підходить не гірше. Зокрема, це стосується тренувального одягу. Джой зазначила, що зараз похід до спортзалу більше схожий на показ мод, аніж на фітнес.

Оскільки я буваю на кількох конференціях і заходах на рік, які пропонують розваги, я із задоволенням одягну ці безкоштовні футболки на заняття з йоги, замість того, щоб витрачати гроші на дизайнерський одяг для тренувань, – пояснила вона.

Розваги з друзями

Мільйонер Тодд Болдвін розповів, що звичайні походи до ресторану або в кіно для нього – рідкість для нього, адже він воліє не витрачатися на подібні розваги, а отримувати за це гроші. Тому він є "таємним покупцем" і отримує гроші за обіди в ресторанах, походи за продуктами, відвідання кіно, казино і навіть готелів – в обмін на відгуки про товари і послуги, якими користується.

Якщо приятель хоче піти в бар або хтось хоче сходити в кіно, я зазвичай намагаюся дочекатися, коли зможу стати таємним покупцем, – каже він, – тому що якщо ви все одно збираєтеся туди піти, ви можете отримати це безкоштовно і отримати гроші зверху, – зізнався Болдвін.

Джерело: 5692.com.ua