Зеленський розповів про зрив окупантами гуманітарних коридорів для маріупольців

Президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію з гуманітарними коридорами, і як російські окупанти зривають евакуацію мирних жителів з обложеного Маріуполя.

Про це 23 березня повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення глави держави.

Зеленський подякував главі МЗС Греції за підтримку роботи гуманітарних коридорів до Маріуполя, щоб врятувати цивільних і довезти туди гуманітарний вантаж.

Президент зазначив, що зараз в Маріуполі перебувають близько 100 тисяч людей – в нелюдських умовах, в повній блокаді, без їжі, води, ліки, і під постійними обстрілами та бомбардуваннями.

"Вже не перший тиждень ми намагаємось організувати стабільні гуманітарні коридори для маріупольців. І майже всі наші спроби, на жаль, зриваються російськими окупантами. Обстрілами або свідомим терором.

Сьогодні одна з гуманітарних колон була просто захоплена окупантами. На погодженому маршруті біля Мангуша. В полоні опинилися працівники ДСНС і водії автобусів.

Ми робимо все, щоб звільнити наших людей і розблокувати рух гуманітарних вантажів. Ось чому я вдячний, коли представник європейської держави високого рівня погоджується особисто долучитися до гуманітарної місії", – сказав президент.

Як зазначив Зеленський, у вівторок все ж вдалося врятувати 7026 маріупольців. У середу робота продовжиться.

"Наші представники намагаються домовитися про гуманітарні коридори ще в Київській, Харківській, Запорізькій та Луганській областях", – сказав президент.

Відео: Володимир Зеленський висловився про гуманітарні коридори в нічному зверненні 23 березня

Нагадаємо, міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас розповів, що хоче очолити гуманітарну місію до Маріуполя.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.