У Дніпрі на проспекті Мазепи патрульний застрелив чоловіка, відео зняла неповнолітня дитина загиблого

Сьогодні, 29 серпня, у Дніпрі на перехресті проспекту Івана Мазепи та вулиці Авіаційної сталася стрілянина. За попередньою інформацією, водій з Jaguar напав на патрульних, які його зупинили через порушення ПДД. На місці стався конфлікт, та один із поліцейських застосував вогнепальну зброю. Чоловік помер на місці події.

Більше новин на REPORTER.UA

Пішла з лікарні та не повернулася: у Камʼянському безвісти зникла 79-річна Галина Шляхта

Вчора, 28 серпня, близько 20:00, жінка пішла з міської лікарні №4 на вулиці Колеусівській, 12 та не повернулася. Наразі її місцезнаходження невідоме.

Більше новин на REPORTER.UA

Під ворожим вогнем опинилися дві громади: безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір 29 серпня

Сьогодні, 29 серпня, ворожі війська двічі атакували Нікопольський район. Обстріляли Нікополь та Марганецьку громаду з артилерії.

Більше новин на REPORTER.UA

На українських АЗС змінили ціни на бензин: де найвигідніше купувати А-95 та А-95+

В Україні знов зросла вартість бензину. Причому, згідно прогнозу експертів, зростання цін на пальне ще не досягло межі. За даними Enkorr, за період з 25 по 28 серпня вартість марки А-95 збільшилася на 11 коп./л і складає зараз 52,83 грн. Бензин марки А-95+ піднявся в ціні на 4 коп./л – до 54,97 грн.
Примітно, що бензин А-95 здорожчав не у всіх мережах АЗС, а лише на таких заправках:

Укрнафта – на 80 коп./л, до 50,9 грн;
U.GO – на 26 коп./л, до 52,31 грн;
VostokGaz – 2 грн/л, до 50,89 грн;
Кворум – 1 грн/л, до 50,98 грн.

Що стосується бензину марки А-95+, його можна знайти не у всіх мережах АЗС. Там, де він є в наявності, ціна зросла на таких заправках:

БРСМ-Нафта – на 7 коп./л, до 49,95 грн;
Укрнафта – на 20 коп./л, до 53,1 грн.

Скільки коштує бензин А-95
Середня вартість цього бензину – 48,79–55,99 грн/л. Найдорожче пальне на таких заправках:

SOCAR – 55,99 грн/л;
ОККО, WOG – 54,99 грн/л;
Shell, Ovis, Neftek – 53,99 грн/л;
UPG – 53,9 грн/л;
KLO – 53,79 грн/л.

Найвигідніші ціни на таких заправках:

Авантаж 7 – 48,95 грн/л;
RLS – 49,4 грн/л;
Укр-Петроль – 49,8 грн/л.

Скільки коштує бензин А-95+
На бензин цієї марки ціни знаходяться у діапазоні 49,95-57,99 грн/л. Найвища вартість зафіксована на таких АЗС:

SOCAR – 57,99 грн/л;
ОККО, WOG, Neftek – 56,99 грн/л;
Shell – 56,89 грн/л.

Найдешевші ціни на А-95+ на наступних заправках:

БРСМ-Нафта – 49,95 грн/л;
RLS – 51,4 грн/л.
Джерело: 5692.com.ua

Кам’янське долучилося до Всеукраїнської акції пам’яті “Сонях”

29 серпня 2014 року сталася одна з найбільших трагедій російсько-української війни – сотні наших воїнів були підступно вбиті при виході з Іловайська.
Саме в цей час в Україні зазвичай поспівають соняшники, і саме серед них пролягав шлях українських захисників. Тому вони і стали символом цього дня.
З нагоди річниці трагічної події у Кам'янському також доєдналися до Всеукраїнської акції пам'яті "Сонях", аби вшанувати загиблих воїнів.
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.

Доповнили одяг соняшником – символом пам’яті Захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Пам’ятаємо! – написав він у своєму Telegram-каналі.
Джерело: 5692.com.ua

У Камʼянському вдові та дітям загиблого захисника подарували квартиру

8 вересня 2022 року у селі Времівка Волноваського району Донецької області загинув Захисник України – голова багатодітної родини Роман Олександрович Филимонов.
Наталія Филимонова втратила чоловіка, без батька залишилося п’ятеро дітей.
У День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, мер Кам'янського Андрій Білоусов вручив багатодітній родині ключі від 4-кімнатної квартири, яку місто придбало в рамках комплексної програми соціального захисту.

Кам’янське шанує своїх Героїв! – написав міський голова на своїй Telegram-сторінці.
Джерело: 5692.com.ua

Зі спекою прощатися поки що рано: синоптики розповіли, яка погода чекає на українців у вересні

Останній місяць літа 2023 року став одним із найспекотніших за всю історію спостережень, було побито відразу кілька температурних рекордів.
Спека наскільки тривала і виснажлива, що багато українців мріють про осінні дощі, після яких температура, нарешті, знизиться. Синоптики розповіли, яка погода на нас чекає в перший місяць осені.
Синоптики розповіли, що останні дні серпня будуть спекотними. Середня температура в різних регіонах країни становитиме 28-30 градусів вище нуля, а місцями позначка термометра може підніматися до 35 градусів.
У перший же день осені в Україні очікуються дощі та гроза, температура знизиться на кілька градусів, але 4 і 5 числа літня спека повернеться. Спека почне поступово спадати до кінця першого тижня осені.
Відчутно температура знизиться вже 10 вересня. Очікується, що середня денна температура становитиме 19-23 градуси, а вночі в Україні буде 10-13 градусів. До кінця вересня повітря стане ще прохолоднішим – удень триматиметься температура 15-17 градусів, уночі – 7-10 градусів тепла.
Загалом синоптики зазначають, що середня температура у вересні буде на 1-2 градуси вищою за середню. Вони також повідомляють, що тепліше, ніж зазвичай буде навіть у Карпатах. Дощі будуть короткочасними, у вересні очікується невелика кількість опадів.
Джерело: 5692.com.ua