Зі спекою прощатися поки що рано: синоптики розповіли, яка погода чекає на українців у вересні

Останній місяць літа 2023 року став одним із найспекотніших за всю історію спостережень, було побито відразу кілька температурних рекордів.
Спека наскільки тривала і виснажлива, що багато українців мріють про осінні дощі, після яких температура, нарешті, знизиться. Синоптики розповіли, яка погода на нас чекає в перший місяць осені.
Синоптики розповіли, що останні дні серпня будуть спекотними. Середня температура в різних регіонах країни становитиме 28-30 градусів вище нуля, а місцями позначка термометра може підніматися до 35 градусів.
У перший же день осені в Україні очікуються дощі та гроза, температура знизиться на кілька градусів, але 4 і 5 числа літня спека повернеться. Спека почне поступово спадати до кінця першого тижня осені.
Відчутно температура знизиться вже 10 вересня. Очікується, що середня денна температура становитиме 19-23 градуси, а вночі в Україні буде 10-13 градусів. До кінця вересня повітря стане ще прохолоднішим – удень триматиметься температура 15-17 градусів, уночі – 7-10 градусів тепла.
Загалом синоптики зазначають, що середня температура у вересні буде на 1-2 градуси вищою за середню. Вони також повідомляють, що тепліше, ніж зазвичай буде навіть у Карпатах. Дощі будуть короткочасними, у вересні очікується невелика кількість опадів.
Джерело: 5692.com.ua