Поширені помилки при ремонті квартири: як зробити ремонт актуальним надовго

Квартиру куплено, мрія майже збулася, але до її повного втілення залишається ще один крок – ремонт. Зробити ремонт так, щоб квартира була комфортною і безпечною – це півсправи.
А ось як вибрати дизайн, щоб він не втрачав актуальності і при цьому подобався саме вам? Під час вибору дизайну можна дослухатися до поради одного з фахівців зі світовим ім'ям.
Він рекомендує систему 30/30/30, де 30% – класичний дизайн, 30% – унікальні предмети, і 30% – декор, що припав до душі саме вам, – наприклад, сімейні реліквії, бабусині дзеркала і картини, куплені у невідомих художників. 10% залишається на будь-які інші прояви фантазії та експерименти.
Але виникає і ще одне питання – як не зіпсувати ремонт і зробити так, щоб неправильно підібрані деталі не знецінили загальне враження? Для цього потрібно всього лише зрозуміти, які деталі та акценти можуть все зіпсувати, і постаратися їх не використовувати.
Чого не повинно бути в сучасній квартирі
Штори не тієї довжини
Ідеально підібрані за довжиною штори не доходять до підлоги буквально на 2-3 сантиметри. Ця дина вважається ідеальною. Зрозуміло, має значення і стиль, у якому оформлена квартира. Якщо обрано короткі штори – вони обов'язково мають прикривати підвіконня. При виборі коротких штор варто врахувати, що вони візуально зменшують вікно.
Дешева фурнітура
Петлі, дверні ручки, ручки меблів – усі ці великі деталі цілком можуть зіпсувати загальне враження. Дизайнери рекомендують підбирати фурнітуру ретельно, і, за можливості, намагатися на ній не економити.
Занадто багато всього
Мова не про класичний безлад – джинси на спинці дивана, і забуті на столі чашки. Сучасний актуальний простір не терпить надмірного захоплення кількістю – занадто багато декору, картин, постерів і дрібних предметів створює враження захаращеності.
Джерело: 5692.com.ua

Не нехтуйте правилами дорожнього руху: в Дніпрі евакуювали понад 100 автівок за тиждень

За минулий тиждень інспекторами накладено понад 4 тис. штрафів за порушення правил паркування; евакуйовано понад 100 автівок, які були залишені власниками зі значними порушеннями.

Більше новин на REPORTER.UA

У Дніпрі на вулиці Трансформаторній патрульні виявили чергового закладника

Під час спілкування 17-річний громадянин повідомив поліцейським, що він викинув у кущі два пакети з наркотичними речовинами. Також патрульні з'ясували, що неповнолітній встиг зробити дві закладки вказаних речовин.

Більше новин на REPORTER.UA

Осіннє рівнодення 2023: що це за природне явище і яке в нього містичне значення

Осіннє рівнодення – це астрономічне явище, яке не має фіксованої дати. Його дата варіюється щороку в межах 20-23 вересня. Багато людей чекають на рівнодення, адже ця подія наділяється великим значенням та сакральним змістом.
Що таке осіннє рівнодення
Існує два рівнодення – весняне та осіннє. Фактично це явище означає перехід астрономічних пір року. Під час рівнодення спостерігається практично однакова тривалість дня і ночі в обох півкулях Землі — по 12 годин.
Осіннє рівнодення є початком астрономічної осені для Північної півкулі, зокрема для України, й астрономічної весни — для країн Південної півкулі. З цього моменту починаються похолодання та зменшення світлового дня, оскільки у цей день Сонце переходить екватор. Аж до дати зимового сонцестояння, яке цьогоріч припадає на 22 грудня, спостерігатиметься скорочення тривалості днів і подовження ночей.
Коли осіннє рівнодення 2023
Через те, що є різниця між астрономічним і календарним роками, дати таких явищ, як рівнодення, не фіксовані. Зазвичай похибка складає кілька днів у двадцятих числах першого місяця осені.
У 2023 році осіннє рівнодення настане 23 вересня о 9:49 за київським часом.
Що потрібно та що заборонено робити в день осіннього рівнодення
Рівнодення для багатьох народів є містичним явищем. Наприклад, у цей день відбуваються святкові заходи на території Стоунхенджу, що, ймовірно, є стародавньою астрономічною обсерваторією. Туди з’їжджаються люди з усього світу.
Проте для того, щоб провести цей день правильно, не обов'язково кудись їхати.
Вважається, що неодмінно до заходу сонця 23 вересня слід встигнути:

завершити всі необхідні справи;
відпустити все погане;
подякувати за все хороше;
зробити плани на найближче майбутнє.

Також, за повір’ями, в цей день заведено пригощати знайомих яблуками, що допомагає залучити удачу.
У день осіннього рівнодення не варто робити наступне:

сваритися;
починати будь-які справи;
робити великі чи спонтанні покупки;
переїжджати на нове місце.
Джерело: 5692.com.ua

Чи вигідно здавати кольоровий метал в Україні: скільки можна на цьому заробити

Здавати кольорові метали на переробку потрібно і доцільно, адже ці природні ресурси не здатні самостійно відновлюватися. Це дешевше та економніше, ніж видобувати їх і створювати нові родовища. Скільки коштують кольорові метали в Україні, повідомляє РБК-Україна.
За скільки можна здати кольорові метали
Ціни на кольорові метали в різних пунктах прийому і в різних регіонах можуть відрізнятись. Наприклад, в одному з пунктів столиці пропонують таку оплату за кілограм:

алюміній – від 15 до 60 грн;
мідь – від 180 до 235 грн;
латунь – від 100 до 160 грн;
нержавійка – від 10 до 35 грн.

З цієї інформації видно, що найвигідніше здавати мідь (235 грн), а найменше грошей можна отримати за стружку нержавійки (10 грн).
Серед інших видів металу вигідно здавати нікель, за кілограм якого пропонують 100-150 грн.
Вартість металу, окрім його виду, залежить від деяких інших факторів:

наявність бруду, пластикових чи скляних частин;
обсяг партії;
фізичний стан та властивості брухту;
необхідність проведення додаткових послуг;
попит;
сезон.

Який метал не приймають у пунктах
У легальних пунктах прийому брухту металу не приймають:

військову техніка та боєприпаси;
закриті місткості;
місткості, наповнені залишками сировини;
метал з високим рівнем радіації;
майно комунальної власності, якщо немає відповідних документів.

Як визначити, чи легальний пункт прийому брухту
Закон України "Про металобрухт" визначає прийом металів дозволеною діяльністю в державі. Однак пункти прийому мають відповідати низці вимог:

власна чи орендована ділянка з твердим покриттям;
наявність контейнеру чи іншої тари для зберігання металобрухту;
дотримання умов зберігання матеріалів для унеможливлення проникнення шкідливих речовин у ґрунт;
наявність вагового обладнання, системи відеоспостереження, відеозапису, архівування та зберігання створеної в процесі відеоспостереження інформації не менше 3 місяців.

Для оплати металобрухту може застосовуватись готівковий розрахунок через каси чи безготівковий розрахунок.
Джерело: 5692.com.ua