Поширені помилки при ремонті квартири: як зробити ремонт актуальним надовго

Квартиру куплено, мрія майже збулася, але до її повного втілення залишається ще один крок – ремонт. Зробити ремонт так, щоб квартира була комфортною і безпечною – це півсправи.
А ось як вибрати дизайн, щоб він не втрачав актуальності і при цьому подобався саме вам? Під час вибору дизайну можна дослухатися до поради одного з фахівців зі світовим ім'ям.
Він рекомендує систему 30/30/30, де 30% – класичний дизайн, 30% – унікальні предмети, і 30% – декор, що припав до душі саме вам, – наприклад, сімейні реліквії, бабусині дзеркала і картини, куплені у невідомих художників. 10% залишається на будь-які інші прояви фантазії та експерименти.
Але виникає і ще одне питання – як не зіпсувати ремонт і зробити так, щоб неправильно підібрані деталі не знецінили загальне враження? Для цього потрібно всього лише зрозуміти, які деталі та акценти можуть все зіпсувати, і постаратися їх не використовувати.
Чого не повинно бути в сучасній квартирі
Штори не тієї довжини
Ідеально підібрані за довжиною штори не доходять до підлоги буквально на 2-3 сантиметри. Ця дина вважається ідеальною. Зрозуміло, має значення і стиль, у якому оформлена квартира. Якщо обрано короткі штори – вони обов'язково мають прикривати підвіконня. При виборі коротких штор варто врахувати, що вони візуально зменшують вікно.
Дешева фурнітура
Петлі, дверні ручки, ручки меблів – усі ці великі деталі цілком можуть зіпсувати загальне враження. Дизайнери рекомендують підбирати фурнітуру ретельно, і, за можливості, намагатися на ній не економити.
Занадто багато всього
Мова не про класичний безлад – джинси на спинці дивана, і забуті на столі чашки. Сучасний актуальний простір не терпить надмірного захоплення кількістю – занадто багато декору, картин, постерів і дрібних предметів створює враження захаращеності.
Джерело: 5692.com.ua