Вберегти людей від шахраїв: правоохоронці Нікопольщини проінформували людей про схеми аферистів

27 та 28 листопада дільничі офіцери поліції відділення поліції № 1 та № 2 Нікопольського РУП розповіли працівникам соціальних служб в Покрові та Марганці, які працюють з найбільш вразливими категоріями населення та людьми поважного віку, про найпоширеніші шахрайські схеми.

Більше новин на REPORTER.UA

На Дніпропетровщині обговорили проєкт обласного бюджету-2024

На Дніпропетровщині представники влади, громадськості та депутатських фракцій обговорили проєкт обласного бюджету-2024. Окреслили акценти головного кошторису на наступний рік.

Більше новин на REPORTER.UA

Забезпечував укомплектування російської армії за рахунок жителів Приморська: підозрюється ще один псевдокерівник із ТОТ Запорізької області

За даними слідства, мешканець окупованого Криму за пропозицією ворога прибув до Приморська Запорізької області, де з квітня 2023 року очолив так звану «Военно-гражданскую администрацию Приморского района Запорожской области».

Більше новин на REPORTER.UA

Найбільше в Дніпропетровській та Львівській областях: аналітики БЕБ упередили розтрату 1,1 млрд грн бюджетних коштів найбільше в Дніпропетровській та Львівській областях

Із початку 2023 року аналітики БЕБ проаналізували понад 50 тисяч тендерних закупівель та не допустили розтрату понад 1,1 млрд грн бюджетних коштів.

Більше новин на REPORTER.UA

Ця схема стає масовою, українці втрачають гроші та персональні дані: у Facebook активізувались шахраї

Аферисти не полишають спроб надурити довірливих громадян і залишити їх без грошей навіть під час війни. Для цього постійно застосовуються нові схеми, зокрема з використанням соцмереж.

Пресслужба Центру протидії дезінформації повідомила про шахрайську схему, через яку зловмисникам вдалось обвести навколо пальця багато користувачів Facebook.

Як шахраї залишають людей без акаунтів і грошей

Українців попереджають, що у разі отримання повідомлень з текстом: "Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…", "Смертельна ДТП на трасі забирає кілька життів…", можна не сумніватися, що надсилають їх шахраї. Їхнім завданням є заволодіння персональними даними користувачів або отримати доступ до сторінок у соцмережах.

При цьому аферисти використовують психологічні прийоми маніпуляції. Вони надсилають подібні спам-повідомлення з текстом, написаним за одним шаблоном, або масово відмічають публічні сторінки за допомогою тегів та прикріпляють до постів інформацію.

Шахраї, спекулюючи на темах смерті, трагедій, сімейних зв’язків, намагаються змусити користувачів перейти за посиланням, що далі допомагає їм заволодіти доступом до сторінок Facebook, а згодом – і банківськими даними.

"Якщо ви стали жертвою шахраїв та втратили доступ до своєї сторінки у соцмережі, зверніться до кіберполіції або інших компетентних органів", – зауважили в Центрі протидії дезінформації.

Джерело: 5692.com.ua

Організатором мітингів біля міськради у Кам’янському виявився злісний ухилянт від військової служби

Як виявилося, молодик неодноразово отримував повістку від ТЦК та СП, але уникав візитів до військкомату, посилаючись на те, що він начебто «волонтер». Зрозуміло, що нескінченно подібна ситуація тривати не могла: Олександра Олійника, 1989 р. н. (який ховається за псевдонімом Alex Koval та псевдоволонтерською діяльністю), оголошено в розшук та внесено до реєстру «Армор» як ухилянта. Про це нам стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах.

Якщо розшукуваний військовозобов’язаний не прибуде до ТЦК та СП у відповідний строк самотужки, то при перевірці документів на вулиці чи блокпосту правоохоронці будуть вимушені доставити його туди власноруч.

Цей кейс, на наш погляд, досить цікавий, бо він продемонструє громадянам, чи може хтось (якщо за його спиною ховаються впливові ляльководи) бути «рівніше» перед Законом, та «рівніше» за військових, які виконують свій обов’язок та захищають країну сьогодні.

На відверто безглузді та політично мотивовані «мітинги вихідного дня» ми звертали увагу неодноразово. Їхня єдина мета, яка вбачається сьогодні, – дестабілізація ситуації та отримання необхідної картинки, не виключено, що і для російських ЗМІ. Мовляв, подивиться: вони самі у себе ладу знайти не можуть.

З впевненістю можемо сказати, що наше місто ніколи не відмовляло у допомозі за реальними запитами та потребами військових. Навіть у тій ситуації, коли «гроші на ЗСУ» та дрони у вигляді військового ПДФО забрав Київ.

Але у столицю так звані активісти, звісно, не їдуть. Бо цікавить їх не правда або результат. Брехня та руйнація (наприклад, через блокування якихось робіт) – ось їхня справжня мета та зброя. І це наше місто вже проходило: ми пам’ятаємо і «мітинг двірників», і вихід з барабанами за приватний клуб «Прометей». Як кажуть, а на манежі все ті ж самі. Розібралися в ситуації вже і містяни, тож організаторам створення негативного іміджу Кам’янському вже не залишається нічого іншого, ніж користуватися послугами міських божевільних, звозити на мітинги невідомих людей, пропонуючи за участь по 200 гривень.

У приватних розмовах (з, як він вважає, однодумцями) Олександр Олійник відкритим текстом заявляє, як його «задовбала ця грьобана волонтерка», і що «треба качати, качати, качати». Але не воювати. У лавах ЗСУ, якими останній так технічно маніпулює та прикривається (за спинами жінок та дітей). За нашою інформацією, зараз псевдоволонтер (щоб його не затримав військкомат) розглядає варіант з «Автомайданом». Хоче кататися. Напевно, на BMW X6. Все циклічно, і нічого нового. Мерзотне використання військової теми пройдисвітами та замовниками шоу, яким все більше людей доводиться «відмазувати» від служби у ЗСУ: когось службою в «особливих» батальйонах, когось – купівлею місця у приватному вузі (привіт Олександру Плахотніку).

Не збирається воювати і Олександр Олійник, який вже заявив, що відтепер планує ходити по місту у супроводі адвоката. Наче цар. Звідки у «безробітного волонтера» на це кошти – можете здогадатися самі. А ми подивимося, наскільки держава в нас правова і чи дійсно хтось може бути «рівніше». Як ми й казали – кейс показовий.

Далі буде. Слава Україні! Смерть ворогам!

Джерело: 5692.com.ua

Велоспортсменка з Кам’янського завоювала срібну медаль на чемпіонаті України

25 та 26 листопада в Черкасах проходив  чемпіонат України з велоспорту. У змаганнях взяли участь 170 учасників із 19 команд.

Вихованка кам’янської “ДЮСШ №4” Катерина Танцура у перший змагальний день посіла четверте місце. Однак потім спортсменці підкорилося ще одне досягнення. Дівчина стала срібною призеркою в жіночій груповій гонці на короткому колі.

Вітаєм спортсменку та її тренера Сергія Федоренко з гарними результатами!