У Запоріжжі вночі зайнявся гараж з автівкою всередині

10 травня о 23:53 рятувальники отримали повідомлення про загоряння автівки в одному з районів міста. На місці події вогнеборці встановили, що горить моторний відсік та салон автомобіля NISSAN на загальній площі 2 кв.м.

Компенсація за працевлаштування ВПО: як роботодавцям отримати виплати

З початку війни росії проти України тисячі людей були змушені покинути свої домівки в пошуках безпеки та стабільності. Для багатьох з них головним завданням стало працевлаштування на новому місці. Згідно з рішенням Уряду України, для підтримки роботодавців, які надають робочі місця для ВПО, передбачена можливість отримання компенсації.

Як роботодавцям отримати компенсацію

Роботодавці можуть отримати компенсацію у розмірі 8 тисяч гривень за працевлаштування кожної внутрішньо переміщеного особи.

Цей порядок діятиме протягом воєнного стану та впродовж 30 днів після його скасування.

Отримати компенсації за працевлаштування ВПО роботодавці можуть за таким алгоритмом.

1.Працевлаштувати внутрішньо переміщену особу на умовах трудового договору, у тому числі за сумісництвом. Це означає, що роботодавець має укласти з внутрішньо переміщеною особою договір про працевлаштування, який визначає умови праці та заробітну плату.

2. Подати необхідні документи до центру зайнятості або через портал "Дія". Ці документи зазвичай включають у себе заяву про отримання компенсації, копії трудових договорів, та інші документи, які підтверджують працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

3. Після подання документів роботодавець повинен зачекати результатів їх розгляду. Зазвичай цей процес займає певний час, але після його завершення роботодавець отримає компенсацію.

Джерело: 5692.com.ua