Житло в Ужгороді, Львові й Чернівцях: скільки зараз коштують квартири в західних областях України

Попит на житло у західних регіонах України надзвичайно високий, і не зважаючи на те, що активність міграції через війну значно зменшилася, ці міста продовжують залишатися привабливими для мешканців і інвесторів. Західні області, такі як Ужгород, Чернівці та Львів, є лідерами з вартості квартир у новобудовах. Про це розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Ціни на нерухомість

За словами Вікторії Берещак, середні ціни на житло в Львові сягають 55 тисяч гривень за квадратний метр, що перевищує аналогічні показники у Києві. Далі йде Ужгород з цінами приблизно в 39 тисяч гривень за квадратний метр, а Чернівці тримаються на рівні 38 тисяч гривень за квадратний метр.

Протягом останніх двох років вартість квартир у західних регіонах значно зросла через збільшений попит та активізацію будівельних компаній. Наприклад, за цей період ціни в Львові зросли на 40%, в Ужгороді – на 39%, а в Чернівцях – на 37%.

Що шукають покупці

Найбільш популярними залишаються однокімнатні квартири, але нині зростає попит на двокімнатні квартири від 65 до 80 квадратних метрів. Покупці шукають житло з готовою інфраструктурою та зручностями для комфортного проживання, часто в рамках комплексних забудов або багатофункціональних об’єктів.

Однокімнатні квартири в Львові в середньому коштують від 55 до 60 тисяч доларів, в Ужгороді – від 40 до 50 тисяч доларів, а в Чернівцях – від 35 до 45 тисяч доларів. Найбільш популярними є квартири площею близько 45 квадратних метрів.

Джерело: 5692.com.ua

Захищаючи Україну, загинув кам’янчанин Гагуа Борис

13 травня поблизу населеного пункту Макіївка на Луганщині, внаслідок ворожого обстрілу, загинув старший солдат Гагуа Борис Іванович.

Від імені всієї громади, Кам’янської міської ради, виконавчого комітету та особисто від себе мер міста висловлює глибокі співчуття рідним і близьким полеглого захисника.

Борис Гагуа народився 12 лютого 1996 року в Дніпродзержинську. У 2015 році закінчив ПТУ №15. У березні 2022 року став до лав Національної гвардії України та захищав українську землю від загарбників.

У нього залишилися мати, дві сестри та брат.

Доземний уклін воїну-захиснику! Вічна пам’ять і слава Герою

Прощання відбудеться 18 травня о 10:15 за адресою: вул.Конотопська, 53. Панахида пройде об 11:00 в Козацькій церкві Пресвятої Покрови ПЦУ (вул.Сергія Слісаренка, 34). Поховають воїна о 12:00 на Алеї Героїв кладовища по вулиці Весняній.

Джерело: 5692.com.ua

Кам’янчанин потрапив до складу збірної України з футболу на Євро-2024

Українська асоціація футболу оприлюднила попередній список гравців, які візьмуть участь у чемпіонаті Європи 2024 року. Серед запрошених футболістів є й захисник “Дніпра-1” Олександр Сваток.

Що відомо

Свою футбольну кар’єру Олександр Сваток розпочав у ФК “Дніпро”, пізніше він також грав за “Волинь”, “Зорю” та хорватський “Хайдук”. На сьогодні футболіст виступає за клуб “Дніпро-1” і є капітаном команди. Згідно з контрактом, він виступатиме за команду до кінця 2025 року.

Дебютний виклик до збірної України кам'янчанин отримав у березні 2023 року. Тоді Сваток потрапив у стартовий склад національної збіоної на поєдинок проти Англії. Також він зіграв у заключному матчі групового етапу проти Італії.

Крім того, кам'янчанин встиг зіграти у кваліфікації Євро-2024. Загалом за збірну України він провів 5 поєдинків (229 ігрових хвилин).

Джерело: 5692.com.ua

Плавці з Дніпропетровщини здобули 19 медалей на міжнародних змаганнях

Юні спортсмени з Дніпропетровщини здобули 19 медалей на змаганнях з плавання в Чехії. На турнір «Májové Brno 2024» дітей запросили в межах угоди про співпрацю Дніпропетровської ОВА з Південноморавським краєм.