Повістки поштою: коли почнуть відправляти українцям

Мобілізація в Україні триває і вже за два місяці повістки надсилатимуть поштою. Відбудеться це тоді, коли термін для оновлення даних у ТЦК закінчиться.

Про це йдеться в постанові Кабміну про призов громадян і військову службу.

Згідно з постановою, у разі неуточнення адреси місця проживання протягом 60 днів, повістка буде надіслана на адресу реєстрації або задекларованого місця проживання.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності закон, згідно з яким усі військовозобов'язані мають оновити дані в ТЦК і повторно пройти ВЛК.

Зробити це можна в ТЦК, онлайн або в ЦНАПі, проте два останні з цих варіантів усе ще мають свої недоліки.

Джерело: 5692.com.ua

Крали гроші з чужих рахунків: у Кам’янському затримали грабіжників

У Кам'янському поліцейські затримали двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків.

В обох випадках підозрювані знайшли загублені картки на вулиці та свідомо викрали з них гроші. Поліцейські встановили, що чоловіки підібрали на вулиці картки з безконтактною технологією проведення платежів. Зловмисники привласнили знахідку та витратили гроші.

У Південному районі міста 58-річний раніше судимий чоловік майже три тижні здійснював розрахунки в супермаркетах карткою 54-річної жінки. На лівобережжі міста 36-річний містянин пішов по магазинах із карткою 71-річної жінки.

Обом фігурантам повідомили про підозру в крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану.

Джерело: 5692.com.ua

На Запорізькому шосе у Дніпрі зіштовхнулися Hyundai служби таксі Uklon, Kia та Nissan: подробиці потрійного ДТП

Сьогодні вдень, 20 травня, близько 12:28, на перехресті Запорізького шосе та 1-го Запорізького тупика у Дніпрі сталася ДТП. Там зіткнулися Hyundai служби таксі Uklon, Kia та Nissan.

У Дніпрі мертвим знайшли військового в покинутому будинку

У Дніпрі 17 травня в покинутій будівлі знайшли труп українського військового.

До слова, на тілі військового не було виявлено слідів насильницької смерті. Його направили на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті.

Повідомила про це речниця Дніпровського районного управління поліції Аліна Стадник.

За попередньою інформацією, військового виявили на другому поверсі закинутої будівлі і поруч із ним знайшли рюкзак з особистими речами та спальний мішок.

Джерело: 5692.com.ua

Усика визнали найкращим боксером планети

Днями боксер Олександр Усик з України переміг британця Тайсона Ф'юрі в 12-раундовому поєдинку.

Відразу після цього бою авторитетний журнал The Ring оновив рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Усик став лідером цього рейтингу і посунув на друге місце Наоя Іноуе з Японії, незважаючи на те, що той нещодавно взяв титул абсолютного чемпіона у другій найлегшій вазі в бою з Луїсом Нері.

Третє місце в цьому рейтингу належить американцеві Теренсу Кроуфорду. До слова, у нього в серпні відбудеться перший поєдинок у першій середній вазі з бійцем з Узбекистану.

Важливо додати, що Усик буде абсолютним чемпіоном тільки до 1 червня 2024 року. За даними ESPN, Міжнародна боксерська федерація (IBF) планує забрати свій пояс, оскільки українець прострочив обов'язковий захист титулу.

Джерело: 5692.com.ua

У Кривому Розі 17-річна дівчина випала з вікна 9-го поверху: деталі

Вчора, 19 травня, на вулиці Івана Авраменка у Кривому Розі, 17-річна дівчина випала з вікна 9-го поверху. Потерпілу госпіталізували до місцевої лікарні, проте врятувати дівчину не вдалося.

Прокуратура Запоріжжя стягнула з підприємства в дохід держави понад 14,5 млн грн через спотворені торги

Рішенням Господарського суду Запорізької області задоволено позов Василівської окружної прокуратури до державного підприємства енергетичної галузі та суб’єкта господарювання про визнання недійсним договору про закупівлю.

Ошукав батька загиблого військового на 2,5 млн грн: судитимуть мешканця Камʼянського району

Встановлено, що обвинувачений – місцевий підприємець, дізнався про отримання знайомим державної допомоги у зв’язку із загибеллю сина-військовослужбовця.