Бабуся залишилась без онука: у бою загинув 21-річний воїн з Камʼянського Андрій Бережний

21 травня 2024 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Нетайлове, що на Донецькому напрямку, загинув солдат ЗСУ Андрій Бережний.

У Камʼянському пройшла церемонія нагородження “Цвіт нації”

У Камʼянському відбулась церемонія нагородження “Цвіт нації”. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов у своєму телеграм-каналі.

“Провів церемонію нагородження здібних та обдарованих «Цвіт нації». Захід організував Ліцей №5, підбиваючи підсумки навчального року. Кращих вчителів та учнів у різних сферах діяльності було нагороджено грамотами та подарунками.

Захоплюємося успіхами та цілеспрямованістю школярів міста. Дякуємо вчителям-наставникам за професіоналізм та поміч учням в досягненні нових вершин. Дякую батькам за те, що підтримують своїх дітей та навчальні заклади.

Шануємо наших захисників і захисниць, які цілодобово боронять країну, і ми маємо можливість давати дітям якісну освіту, розвивати їх здібності й таланти”, – написав Білоусов.

Другий за місяць: на Закарпатті військовозабовʼязаний помер у ТЦК

Відомо, що це вже другий трагічний випадок за місяць у цьому регіоні. Загалом в Україні від початку повномасштабного вторгнення відомо про близько десяти випадків смерті військовозобов'язаних у відділках ТЦК.

Які саме дані потрібно оновити військовозобов’язаним і коли дедлайн: роз’яснення Міноборони

Новий закон про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня 2024 року, передбачає обов'язкове оновлення даних військовозобов'язаними протягом 60 днів. Які саме дані мають оновити громадяни та до якої крайньої дати це потрібно зробити, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони України.

Які дані мають оновити військовозобов'язані

Військовозобов’язані громадяни мають уточнити дані щодо:

  • адреси проживання;
  • контактного номеру телефону;
  • адреси електронної пошти (за наявності).

Оновити дані громадяни можуть кількома способами:

  • у ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку чи за місцем проживання;
  • у ЦНАП;
  • через "Резерв+" – електронний кабінет військовозобов’язаного.

Українці, які перебувають за кордоном, можуть надіслати відповідну інформацію у повідомленні, яке потрібно відправити на офіційну електронну адресу ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку, що вказана на сайті. Крім того, оновити дані такі громадяни також можуть через "Резерв+".

До якого числа слід оновити дані

Оскільки закон про мобілізацію вступив у силу 18 травня, а на оновлення даних надається термін 60 днів, то зробити це потрібно до 16 липня 2024 року.

У цей період оновити дані мають всі, навіть ті, хто вже робив це у 2024 році або раніше до 18 травня 2024 року, – наголошують в Міноборони.

Повідомляється, що для тих громадян, яких було знято з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на строк понад 3 місяці, оновлення даних буде проходити за іншою процедурою.

Джерело: 5692.com.ua

Українцям надають матеріальну допомогу на лікування до 10 тисяч гривень: як отримати

В Україні громадяни можуть отримати одноразову грошову допомогу на лікування та реабілітацію. Розмір виплат становить від 450 до 10 000 гривень. Хто і як може отримати допомогу, розповідає видання NV із посиланням на ст.1 закону "Про місцеве самоврядування в Україні".

Хто і де може отримати матеріальну допомогу

Допомогу на лікування та реабілітацію надають органи місцевого самоврядування відповідно до передбаченої річної програми. Виплати здійснюються окремим категоріям громадян, які підпадають під встановлені критерії щодо типу захворювання та матеріального стану. Допомога надається на підставі індивідуального рішення кожного органу місцевого самоврядування в межах громади.

Щоб отримати допомогу, громадянин має подати відповідну заяву та перелік документів – особисто, через законного представника або шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом).

Документи, які потрібно підготувати:

  • документ, що посвідчує особу;
  • ідентифікаційний код;
  • довідка з медичної установи про необхідність лікування або реабілітації, або проведене консервативне або оперативне лікування;
  • акт обстеження матеріально-побутових умов;
  • довідка про доходи громадянина та членів його сім'ї;
  • довідка про склад сім'ї;
  • номер рахунку в банку.

Заява та документи потрібно подати до найближчого органу соціального захисту, ЦНАПу, місцевої адміністрації.

Джерело: 5692.com.ua

Легко закохатися, важко забути: 3 знаки Зодіаку, які ваблять до себе, немов магнітом

Певним знакам Зодіаку притаманна особлива енергетика, завдяки якій вони здатні зачаровувати всіх навколо. Хто із зодіакальних представників може закохати в себе одним поглядом.

Лев

Це вогняний знак, яким керує Сонце, вирізняється харизмою, самовпевненістю і щедрістю. Представники цього знаку від природи наділені лідерськими якостями та привертають увагу оточуючих своєю пристрастю до життя і невтомною енергією.

Левам подобається бути в центрі уваги, але при цьому вони неймовірно м’які в поведінці та піклуються про інших. Вони роблять все, щоб партнер відчував себе особливим, що сприяє глибоким та міцним стосункам.

Терези

Цим повітряним знаком керує Венера, наділяючи такими рисами, як дипломатичність, чарівність і тонке відчуття прекрасного. Народжені під цим знаком люди – справжні майстри гармонії, які прагнуть рівноваги та миру в стосунках. Через їхню виняткову здатність розуміти потреби інших, емпатію та чарівність в них важко не закохатися.

Стосунки з Терезами завжди сповнені романтикою, красою та особливою атмосферою. Вони вміють налагодити контакт, згладжувати конфліктні ситуації, підтримувати баланс між коханням і дружбою, що робить їх ідеальними супутниками життя.

Риби

Риби – водний знак, який перебуває під керуванням планети мрій – Нептуна. Народжені під ним люди вирізняються своєю неймовірною чутливістю та глибокою емоційною природою. Вони – справжні мрійники та романтики, для яких важливий сенс і духовний зв'язок у стосунках.

Ніжні, приємні зовні, надзвичайно інтуїтивні Риби легко закохують в себе. Вони часто відчувають потреби та бажання своїх партнерів ще до того, як ті усвідомлять їх самі. Тож у таких стосунках можна почуватися справді цінними та коханими.

Джерело: 5692.com.ua