Штраф за відправлення нюдсів: в Україні ввели нові покарання

В Україні тепер можна отримати штраф за надсилання повідомлень сексуального характеру в месенджер іншій людині.

Таке рішення 22 травня ухвалила Верховна Рада України в законопроєкті 8329.

Однак є нюанс, штрафувати будуть у тому разі, якщо смс інтимного характеру образило, образило або завдало шкоди одержувачу.

Сума штрафу становитиме від 1360 грн до 2720 грн. Також можуть застосовуватися роботи на строк від 20 до 40 годин або виправні роботи на строк до одного місяця з вилученням 20% заробітку.

Нагадаємо, раніше сума штрафу за подібні дії становила 1700 грн.

Джерело: 5692.com.ua

Рожеве варення: як приготувати ласощі з пелюсток чайної троянди

Варення з пелюсток чайної троянди куштував не кожен і не кожному воно сподобається, проте це все одно досить смачні ласощі і ми розповімо, як їх приготувати.

Для приготування варення обирайте свіжі та здорові квіти чайної троянди, зібрані в ранкові години, коли пелюстки максимально насичені ароматом і оліями. Переконайтеся, що квіти не піддавалися обробці хімікатами.

Підготовка пелюсток

Відокремте пелюстки від квітконосів і ретельно промийте їх у холодній воді, щоб видалити пил і комах. Після промивання обсушіть пелюстки на паперових рушниках або в друшляку.

Необхідні інгредієнти

Для приготування варення з чайної троянди вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Пелюстки чайної троянди – 500 г
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Лимонний сік – 2 столові ложки

Підготуйте каструлю з товстим дном, дерев'яну ложку, скляні банки з кришками для зберігання варення і чисту марлю для проціджування.

У каструлі змішайте воду і цукор, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Постійно помішуйте, щоб цукор повністю розчинився. Щойно сироп закипить, зменшіть вогонь і варіть ще 5-7 хвилин.

У киплячий сироп додайте підготовлені пелюстки чайної троянди і лимонний сік. Перемішайте і продовжуйте варити на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб пелюстки рівномірно просочилися сиропом.

Варіть варення близько 30-40 хвилин, поки пелюстки не стануть прозорими, а сироп не загусне. Обов'язково знімайте піну, яка утворюється на поверхні.

Розлив по банках

Зніміть варення з вогню і дайте йому трохи охолонути. Розлийте гаряче варення по стерилізованих скляних банках і закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження.

Зберігайте варення в прохолодному й темному місці. Відкриту банку краще тримати в холодильнику і використовувати протягом кількох тижнів.

Джерело: 5692.com.ua

Як правильно зберігати ягоди, щоб не зіпсувалися

Сезон ягід в Україні вже розпочався, а отже – люди їх купують і вживають. Однак ягоди досить швидко псуються, тому важливо знати, як правильно їх зберігати.

Перед зберіганням ягоди необхідно ретельно відсортувати. Видаліть пошкоджені або перезрілі плоди, оскільки вони можуть зіпсувати інші. Не мийте ягоди перед зберіганням, оскільки волога може прискорити процес гниття. Замість цього промивайте їх безпосередньо перед вживанням.

Переконайтеся, що температура в холодильнику встановлена на рівні 0-4°C. Це оптимальний діапазон для збереження свіжості ягід. Перевірте, щоб холодильник не був переповнений, оскільки це може погіршити циркуляцію повітря і підвищити температуру всередині.

Зберігання в контейнерах

Використовуйте контейнери з вентиляційними отворами, щоб забезпечити циркуляцію повітря і запобігти накопиченню вологи. Ідеально підійдуть пластикові контейнери з дірочками або кошики. Якщо у вас немає таких контейнерів, можна використовувати звичайні пластикові, але не закривайте їх герметично.

Для запобігання пошкоджень ягоди краще укладати в один шар. Якщо це неможливо, прокладайте між шарами паперові рушники. Вони вберуть надлишки вологи та допоможуть зберегти ягоди свіжими довше.

Особливості зберігання різних ягід

Полуниця та малина

Полуниця та малина дуже ніжні та швидко псуються. Їх краще зберігати в нижній частині холодильника в контейнерах із вентиляцією. Зажадайте ягоди протягом 2-3 днів після збору або купівлі.

Чорниця та лохина

Чорниця і лохина мають щільнішу шкірку і можуть зберігатися довше. Вони збережуть свою свіжість до 7-10 днів за умови правильного зберігання. Оптимально помістити їх у контейнер із кришкою, але не закривати його повністю.

Вишня і черешня

Ці ягоди також досить стійкі і можуть зберігатися до тижня. Зберігайте їх у контейнері без кришки або з легким прикриттям. Обов'язково видаліть плодоніжки, щоб запобігти ушкодженню ягід і їх швидкому псуванню.

Правильне зберігання ягід у холодильнику дасть вам змогу довше насолоджуватися їхньою свіжістю та смаком. Дотримуйтесь цих простих порад, і ваші ягоди залишаться смачними та корисними надовго

Джерело: 5692.com.ua

Суниця чи полуниця: яка ягода корисніша

Суниця та полуниця – це справжні скарби літнього сезону. Їхні яскраві кольори, неповторний аромат і солодкий смак не тільки задовольняють смакові рецептори, але й приносять користь здоров'ю, завдяки вітамінам і мінералам. Але яка з цих чудових ягід заслуговує на звання "найкориснішої"? Розповідаємо далі.

Суниця: практичний мініатюрний скарб

Суниця, хоч і маленька за розміром, але велика за вмістом корисних речовин. У ній багато вітаміну С, який допомагає зміцнити імунну систему і захищає клітини від шкідливих впливів. Ягода також насичена антиоксидантами, які сповільнюють процес старіння і запобігають розвитку різних захворювань. Особливо цінні дикі суниці, оскільки вони не піддаються селекції, що зменшує ризик алергічних реакцій.

Полуниця: солодка користь для здоров'я

Полуниця, у свою чергу, більша за розміром і солодша смаком. Вона також містить вітамін С і антиоксиданти, хоча у менших кількостях, ніж суниця. Утім, полуниця багатша на фолієву кислоту, яка корисна для серця та нервової системи. Крім того, вона містить більше клітковини, що сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.

Включення в раціон

Суниця сприяє здоров'ю шкіри, покращує травлення та зміцнює судини, тоді як полуниця підвищує настрій, допомагає боротися зі стресом і загалом зміцнює організм. Тому включення обох цих ягід у раціон – відмінний спосіб збагатити ваше харчування корисними речовинами. Однак слід пам'ятати, що полуниця може бути потенційним алергеном через велику кількість червоного пігменту.

Джерело: 5692.com.ua

У Центральному парку Кам’янського для малечі організують активні та творчі вихідні

У Центральному парку культури та відпочинку діти створювали унікальні малюнки кольоровою крейдою та брали участь у вікторині. Наприкінці заходу всі отримали подарунки та солодощі.

Організаторами активного дозвілля для малечі виступили громадські організації «Бджола» та «Фонд розвитку Камʼянського».

1 червня о 10:30 всіх охочих знову запрошують до парку на велике сімейне свято. На присутніх чекатимуть казкові аніматори, веселі конкурси, солодощі та багато іншого.

Записатися на захід можна, зателефонувавши на номер 068-400-72-95, або в особистих повідомленнях на сторінках «Волонтерського центру» у соціальних мережах Facebook та Instagram.

Джерело: 5692.com.ua

У Кам’янському для потреб військових придбали необхідне обладнання

Необхідне обладнання передали нашим військовим сьогодні, 27 травня, міський голова Андрій Білоусов разом та представники громадських організацій «Фонд розвитку Кам’янського», «Бджола» і «Патріот-2015».

Як повідомив Андрій Білоусов, для потреб військової частини А4608 придбали систему швидкої перекачки пального, а для медиків військової частини А3750 – два кондиціонери та ноутбук. Від «Волонтерського центру» надали маскувальні сітки та солодощі.

Допомагати захисникам – наш обов‘язок. Дякуємо воїнам, які борються за свободу України та захищають наше небо! – зазначив міський голова.

Джерело: 5692.com.ua

Коронавірус повертається: у світі виявили новий штам вірусу та нові симптоми

Голова Федеральної резервної системи США захворів на Ковід уже вдруге. Однак цього разу в неї виявили нову мутацію.

Новий штам Flirt тепер активно поширюється і потрапив уже до Великої Британії, Канади та США попри спад сезонних захворювань.

У травні 2024 року, до того ж, коронавірус уперше з початку року став показувати несподіване зростання поширення.

На думку фахівців, Ковід ще не закінчився і новий штам може бути небезпечним для людей з ослабленим здоров'ям. У зоні підвищеного ризику, зокрема, перебуває й Україна, відчутні негативні показники тут можуть зрости до осені.

Симптоми нового штаму

Серед типових симптомів нового штаму Флірт спостерігаються:

  • дискомфорт, можливо біль при ковтанні, диханні;
  • закладений ніс;
  • головні болі різного типу;
  • може бути кашель, м'язовий біль.

Джерело: 5692.com.ua

Два роки можуть тривати відключення світла: в Україні зробили важливу заяву

В Україні можуть тривати блекаути через суттєві руйнування енергетики. Деякі системи з якої відновлювати доведеться з нуля.

Відключення світла при цьому можуть застосовуватися ще як мінімум найближчі два роки. Про це повідомив Максим Немчинов – віце-президент Energy Club, товариства, яке об'єднує провідні енергетичні компанії України.

За його словами, енергосистема країни втратила 8 ГВт генерувальних потужностей, зокрема маневрову генерацію, яка необхідна для балансування системи.

"Це наша реальність на найближчі два роки. Тобто треба адаптуватися, треба розуміти, що це буде. Нам треба буде будувати дещо з нуля, дещо відновлювати, дещо перебудовувати, модернізувати. На це потрібні кошти і час", – сказав він.

І, звісно, через необхідність відновлення підніматимуть і тариф на електроенергію в тому числі.

Джерело: 5692.com.ua

Штраф за відправлення нюдсів: в Україні ввели нові штрафи

В Україні тепер можна отримати штраф за надсилання повідомлень сексуального характеру в месенджер іншій людині.

Таке рішення 22 травня ухвалила Верховна Рада України в законопроєкті 8329.

Однак є нюанс, штрафувати будуть у тому разі, якщо смс інтимного характеру образило, образило або завдало шкоди одержувачу.

Сума штрафу становитиме від 1360 грн до 2720 грн. Також можуть застосовуватися роботи на строк від 20 до 40 годин або виправні роботи на строк до одного місяця з вилученням 20% заробітку.

Нагадаємо, раніше сума штрафу за подібні дії становила 1700 грн.

Джерело: 5692.com.ua