Надзвичайники Кривого Рогу врятували жінку, яка впала у комунікаційний колодязь

Сьогодні вдень, 31 травня, близько 12:46, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Незалежності України Довгинцівського району міста Кривий Ріг, жінка впала у комунікаційний колодязь.

Заволодів товарно-матеріальними цінностями на 435 000 гривень: на Запоріжжі повідомили про підозру колишньому голові міста

Зловживаючи службовим становищем 53-річний посадовець привласнив майно придбане за кошти міськвиконкому та розпорядився ним на власний розсуд. Правоохоронці зібрали докази протизаконних діянь ексчиновника. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Побили та відібрали сумку: поліцейські Дніпра затримали двох грабіжників

Місцева мешканка поверталась додому коли на неї напали зловмисники та вихопили з рук сумку. Подія трапилась ввечері 29 травня на одній із вулиць в Індустріальному районі міста.

Під час конфлікту кинув гранату на подвір’я сусіду: поліція Синельниківського району затримала 54-річного правопорушника

Злочин стався 11 травня, близько 15:00, у с. Преображенка Синельниківського району. Як з’ясували правоохоронці, між сусідами періодично виникали сварки. Цього разу, підозрюваний вирішив з’ясувати стосунки за допомогою гранати, він витягнув кільце та кинив боєприпас у бік домоволодіння потерпілого.

Спортсменка з Кам’янського виступить на чемпіонаті світу з жиму лежачи у США

22 травня в американському місті Остін (штат Техас) розпочалися Міжнародні змагання.

У чемпіонаті світу з жиму лежачи беруть участь більше 1 000 атлетів із багатьох країн. Представники збірної команди України вже вибороли медалі різного ґатунку. 

В останній змагальний день (1 червня) буде виступати спортсменка з Кам’янського Віра Попруга. Вихованка тренера Валентина Малікова (СК “Power”, ДЮСШ № 2) боротиметься із суперницями у віковій групі “юніори” та ваговій категоріі “84+” (понад 84 кг). 

Бажаємо нашій спортсменці успіхів!

Водіям самокатів та велосипедів в Україні загрожують чималі штрафи: які основні порушення та розміри стягнень

Велосипеди та самокати стали дуже популярними в Україні останнім часом. Проте часто люди, що ними користуються, забувають про те, що вони мають дотримуватися правил дорожнього руху. За їх невиконання загрожують чималі штрафи. Про основні порушення та штрафи для водіїв велосипедів та самокатів розповіло видання РБК-Україна.

Штрафи для велосипедистів

Водіям велосипедів, які порушують правила дорожнього руху, загрожує штраф у сумі 340 гривень. Якщо велосипедист перебуває в стані сп'яніння, розмір штрафу збільшується до 680 гривень.

За повторне порушення, а також за порушення ПДР, яке призвело до створення аварійної ситуації, сума штрафу становить 850 гривень. У другому випадку також можливе призначення громадських робіт на строк від 20 до 40 годин у якості покарання.

Правила для водії електросамокатів

Відповідно до законопроєкту №8172, підписаного президентом в березні 2023 року, для електросамокатів діють обмеження швидкісного режиму. А саме, легкий персональний електричний транспортний засіб – це транспорт з одним, двома, трьома чи чотирма колесами, оснащений електромотором потужністю до 1000 Вт і може рухатися зі швидкістю до 25 км/год;

Рух тротуарами на електросамокатах заборонений. Крім того, водії таких транспортних засобів мають дотримуватися таких правил:

  • рухатися проїзною частиною якомога правіше;
  • їздити в шоломі та використовувати інші засоби безпеки;
  • не керувати в стані сп'яніння;
  • використовувати світловідбивні елементи;
  • не перевозити пасажирів, якщо габарити транспорту цього не дозволяють;
  • не порушувати загальні ПДР для всіх водіїв.

Що стосується вікових обмежень, то для управління електросамокатом вони відсутні.

Штрафи для водіїв електросамокатів

Основні види порушень і передбачені за це штрафи:

  • рух на електросамокаті по тротуару – 850 гривень;
  • кермування в нетверезому стані – 17 000 гривень;
  • крадіжка моноколеса чи самоката – від 3 до 5 років обмеження чи позбавлення волі;
  • крадіжка, здійснена групою осіб – від 5 до 8 років обмеження чи позбавлення волі.

Крім того, водія електросамоката можуть засудити до позбавлення волі за порушення ПДР, що призвели до травмування пішоходів.

Разом з тим, за словами транспортного аналітика Олександра Гречка, електросамокатчиків в Україні карають недостатньо, і велика кількість порушень залишаються непокараними. Таких водіїв, на його думку, майже не контролюють, тому вони їздять, як заманеться.

"Діти до 14 років можуть їздити на велосипедах/самокатах по тротуарах. Усі, хто старшого віку, повинні користуватися дорогами чи велодоріжками. Але часто на тротуарах їздять і велосипеди, і самокати, які досить швидко їдуть і наражають на небезпеку пішоходів", – зазначив експерт.

Джерело: 5692.com.ua

Критиканти та примхливці: 4 знаки Зодіаку, які постійно чимось незадоволені

Бувають люди, для яких що не зробиш – все буде не так, як треба. Хоч би як ви намагалися виправдати їхні очікування, вони все одно будуть чимось незадоволені, обов'язково знайдуть, до чого причепитися. При цьому, критикуючи дії інших, вони самі нерідко помиляються. Кому зі знаків Зодіаку притаманні таки риси, пише Today.ua.

Рак

Навіть якщо зовні представники цього знаку виглядають спокійними, вони завжди переповнені емоціями та хвилюваннями. Вони не почувають себе впевнено та бояться бути знехтуваними. Через це зростає дратівливість та незадоволеність Раків, які схильні знецінювати старання інших і нескінченно робити зауваження.

Терези

Головне для цих людей – відчувати себе у безпеці та комфорті. Вони мають життєві цілі та намагаються робити все для того, щоб їх реалізувати. Нерідко Терези поводяться дуже самовпевненно, вважаючи, що лише вони здатні приймати правильні рішення. Тому ці зодіакальні представники схильні критикувати дії оточуючих.

Стрілець

Народжені під цим знаком люди ніколи не погоджуються на мале та часом ставлять перед собою невиправдано високі цілі. Навіть якщо вони їх досягають, Стрільців не полишає відчуття незадоволеності від отриманих результатів. Так само вони ставляться і до досягнень близьких людей, не упускаючи шансу розкритикувати їх.

Лев

Бути кращими за всіх – мета рішучих та впевнених у собі Левів. Їм подобається бути в центрі уваги, а це прагнення нерідко призводить до невдоволення іншими. Вони ніколи не приховують своє обурення та можуть нещадно критикувати оточуючих, інколи в доволі грубій формі.

Джерело: 5692.com.ua

У Кривому Розі осудили мати зниклого 6-річного хлопчика, який помер від переохолодження у промисловому кар’єрі

28 травня у Кривому Розі відбувся судовий розгляд справи щодо матері 6-річного Данила Литенця, який разом з 8-річним Георгієм Ковальвовим зникли 18 листопада 2022 року. Після двох тижнів пошуків, 8 грудня 2022 року, їх знайшли мертвими у кар’єрі гірничозбагачувального комбінату.