Як каратимуть обмежено придатних, які не пройдуть перекомісію

В Україні ухвалили закон, згідно з яким усі військовозобов'язані мають оновити дані та пройти перекомісію.

Керуючий юридичної компанії Марк Коломоєць розповів, які заходи застосовуватимуть до тих, хто раніше мав статус обмежено придатного і не пройшов перекомісію.

Згідно з його словами, такий військовозобов'язаний може потрапити під адміністративну відповідальність і отримати покарання у вигляді штрафу в розмірі від 17 тисяч до 25 тисяч гривень.

Після проходження перекомісії громадяни, які мали обмежений статус отримають інший, наприклад:

  • повністю придатний
  • придатний на службу в ТЦК і СП
  • у військових вишах
  • медичних підрозділах
  • тимчасово непридатний
  • непридатний

Відтепер ступінь придатності прийматимуть не за станом здоров'я людини, а за ступенем ушкодження органів і тим, наскільки це заважає нормальній роботі організму.

Джерело: 5692.com.ua

7,5 грн за кіловат: Міненерго порахувало необхідний тариф для населення

Новий тариф на електроенергію, який почав діяти з 1 червня, зможе компенсувати тільки витрати на вироблення і доставку енергії. А ось додаткові кошти спрямовуватимуться на ремонт і відновлення генерації державними компаніями.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

Згідно з її розрахунками, новий тариф зараз складається тільки із собівартості, але в ньому немає жодної копійки будь-якої надбавки.

А ось ринкову вартість 1 кВт української електроенергії для населення має становити 7 грн 50 копійок.

До того ж, інформацію про те, що новий тариф у розмірі 4,32 грн не стимулюватиме відновлення генерації, підтвердив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Джерело: 5692.com.ua

Понад 200 тис. осіб планують вступати в магістратуру та аспірантуру цьогоріч, – заступник міністра освіти

2024 року на магістратуру й аспірантуру в Україні вступатиме значна кількість чоловіків. Зазвичай на такі іспити реєструється переважно 110-120 тисяч осіб, цього ж року планують вступати понад 200 тис. осіб.

Наніс ножові поранення жінці: патрульні Дніпра виявили та затримали нападника

Сьогодні вночі, 3 червня, близько 03:00, інспектори отримали виклик про тяжкі тілесні ушкодження. Заявниця повідомила, що почула крики з сусіднього помешкання, вийшла до під'їзду й побачила як чоловік завдавав її сусідці поранення, а потім втік.

«Вороже ІПСО»: у Сухопутних військах прокоментували відео насильницької мобілізації у Дніпрі

Один з випадків примусової мобілізації був знятий у Дніпрі на житловому масиві Лівобережний. Там, за словами очевидців події, люди у військовій формі намагалися запхати у “бусік” чоловіка. Однак у Сухопутних військах заявляють, що подібні скандальні відео з ТЦК – це “продукти ворожих підрозділів інформаційних операцій”.

Мільйон гривень на незаконному товарі: у Кам’янському районі «накрили» точки продажу

У Кам'янському районі правоохоронці вилучили з незаконного продажу тютюнові вироби та алкоголь на суму понад 1 мільйон 200 тисяч грн.

Поліція задокументувала 32 факти порушення торгівлі алкогольними та тютюновими виробами в період з 15 по 31 травня.

Крім іншого, фіксуються факти продажу алкоголю неповнолітнім, а з незаконного продажу вдалося вилучити 17 000 одиниць тютюнових виробів і 60 літрів алкоголю.

Усю цю продукцію намагалися реалізувати без документів про дозвіл.

Джерело: 5692.com.ua

4 млн грн збитків через службову недбалість – на Дніпропетровщині судитимуть службовця ДСНС

Обвинувачений заключив договір з ТОВ про закупівлю автопідіймача на загальну суму майже 55 млн грн. Службовець належним чином не забезпечив контроль правильності використання бюджетних коштів, через що держава зазнала збитків на понад 4 млн грн.

Вихованці кам’янської ДЮСШ№5 здобули 76 медалей на чемпіонаті міста з плавання

1 червня у басейні “МіКомп” проходив відкритий чемпіонат міста Кам’янське з плавання. Змагання проводилися за підтримки міського голови Андрія Білоусова та ГО “Бджола”.

У чемпіонаті взяли участь 205 спортсменів з шести міст України: Дніпро, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Павлоград та Кам’янське.

Кам’янську ДЮСШ№5 представляли 72 плавці. Спортсмени добре виступили та здобули 76 нагород, з яких 31 золота, 21 срібна та 24 бронзових медалей.

Призери змагань отримали медалі та грамоти, переможці – ще й Кубок. Гарне завершення спортивного та навчального року. Наступним випробуванням для юних плавців стануть змагання, які пройдуть у вересні.

На Набережній Перемоги у Дніпрі зіткнулись Renault та Kawasakі: постраждала водійка двоколісного

Вчора ввечері, 2 червня, на вулиці Набережній Перемоги у Дніпрі сталася аварія. На дорозі поблизу дому №51 зіткнулись Renault Megane та мотоцикліст на Kawasaki. Внаслідок аварії водійку двоколісного госпіталізували до міської лікарні.