На Дніпропетровщині чоловік погрожував власній родині гранатою

У Нікополі простий сімейний конфлікт міг закінчитися вибухом гранати.

Як повідомили в поліції охорони Дніпропетровщини, про конфлікт у службу заявила стурбована жінка.

На місці виклику стало відомо, що 37-річний чоловік погрожував своєму оточенню гранатою та запалом до неї.

Боєприпас фігурант зберігав без відповідного дозволу. На місці події слідчо-оперативна група задокументувала всі обставини та вилучила гранату.

Джерело: 5692.com.ua

Чому в Україні підняли тарифи на електроенергію

Зростання тарифу на електроенергію для населення України надасть можливість державному "Енергоатому" виплатити свої борги. Водночас енергетичні компанії отримають кошти на відновлення обладнання, яке пошкоджено внаслідок обстрілів.

Ситуацію роз'яснив віцепрезидент з питань енергетики Українського національного комітету Міжнародної торргової палати Олександр Трофимець.

За його словами, Енергоатом має спеціальні обов'язки з підтримки тарифу, через що в компанії утворився цілий список боргів, також гроші не отримали всі учасники ринку.

До того ж, Трофимець пояснив, що в умовах зруйнованої генерації компаніям потрібні значні кошти для відновлення після обстрілів.

"Тому надходження коштів до "Енергоатома", який ними почне погашати борги на енергоринку, надасть можливість мережевим компаніям Укренерго та обленерго, а також тепловій та гідрогенерації витратити їх на відновлення", – наголосив він.

Джерело: 5692.com.ua

Імовірність блекаутів узимку: експерт розповів, що чекає на Україну

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко допускає, що Україні вдасться зберегти цілісність енергосистеми взимку, незважаючи на атаки.

До того ж, за його словами, частково дефіцит в енергосистемі можна закрити збільшивши обсяги імпорту електрики з Європи.

"Шанси, що енергосистема збереже свою цілісність, навіть якщо удари з боку росіян продовжаться, цієї зими дуже високі. Імовірність того, що не буде блекауту, набагато вища за 90%, з моєї точки зору", – заявив Омельченко.

Також він додав, що головне завдання України зараз – зосередитися на відновленні тих генерувальних потужностей, які все ще можна відновити.

Джерело: 5692.com.ua

На Дніпропетровщині за втручання прокуратури державі повернуто земельні ділянки вартістю 235 млн грн

Правобережною прокуратурою міста Дніпра на виконання рішень Господарського суду Дніпропетровської області забезпечено повернення земельних ділянок вартістю 235 млн грн у комунальну власність Святовасилівської об’єднаної територіальної громади.

У Кам’янському провели озеленення території “Волонтерського центру”

Навколишню територію прибрали та висадили дерева, кущі та квіти.

До озеленення території «Волонтерського центру» долучилися активісти «Бджоли» разом з «Фондом розвитку Кам’янського» та Товариством Червоного Хреста

«З кожним днем кількість людей, які приходять за допомогою у Волонтерський центр, стрімко зростає і зовсім скоро відвідувачі зможуть насолодитися кольоровою красою рослин біля зони відпочинку», – наголосили активісти.

Джерело: 5692.com.ua

Рослини-вбивці: які кімнатні квіти небезпечно тримати вдома

Кімнатні рослини не лише прикрашають оселю, оживляють простір, а й дарують почуття затишку і комфорту, очищають повітря, піднімають настрій. Проте деякі з них можуть бути шкідливими для здоров'я і навіть небезпечними для життя.

Які рослини краще не тримати в квартирі, особливо якщо в ній живуть діти та тварини.

Каладіум тропічний

Ця рослина дуже гарна, але небезпечна для людини. Через характерну форму зелено-рожевого листя її називають "Слонове вухо". Каладіум містить оксалат кальцію – речовину, яка подразнює шкіру, слизові оболонки й шлунково-кишковий тракт. Отруйними є всі частини рослини – листя, стеблі та коренева система.

Монстера

Ця рослина відноситься до сімейства Ароїдних, багато представників якого є небезпечними для людей і тварин. Листя монтери також містить оксалат кальцію, який може викликати сильну токсичну реакцію. А якщо проковтнути частину рослини, може відбутися оніміння, набряк, подразнення ротової порожнини та глотки, втрата голосу.

Аденіум

Ця рослина вирізняється незвичайним стовбуром та дуже красиво квітне, але тримати вдома її також небажано. Сік аденіума має особливу токсичність і досі використовується як отрута в диких африканських племенах. Речовини з нього здатні проникати в організм навіть через шкіру.

Ятрофа

Незвичайна квітка привертає увагу своїм яскравим виглядом. Проте вона дуже токсична, оскільки містить отруйну речовину фітотоксин курцин. Якщо проковтнути частину рослини, це може призвести до зневоднення, серцево-судинної недостатності та навіть смерті.

Гортензія крупнолистова

Цю гарну квітку часто можна зустріти і в квартирах, і на дачах. Однак у листі та квіткових бруньках рослини містяться ціаногенні глікозиди, які викликають отруєння. Симптомами отруєння можуть бути зниження тиску, прискорення пульсу, запаморочення та судоми.

Джерело: 5692.com.ua

На Запоріжжі судитимуть чоловіка, який викрав із банківської карти військового майже мільйон гривень

Розслідуванням встановлено, що неодноразово засуджений за вчинення злочинів чоловік використав пароль до банківської картки військовослужбовця ЗСУ, яку останній залишив йому на збереження.

Оккупанты ударили по Днепропетровщине: пострадали дети, разрушен 91 дом

Сьогодні, 13 червня, окупанти атакували Новомосковськ.

Згідно з інформацією глави ДніпроОВА Сергія Лисака, у місті 6 постраждалих. Серед них двоє дітей.

У трирічної дівчинки осколкове поранення, садна і подряпини. Її госпіталізували в стані середньої тяжкості. Також у 12-річної дівчинки гостра реакція на стрес.

Ворожа атака пошкодила 91 приватний будинок, 5 навчальних закладів та газову інфраструктуру. Пожежу, що виникла, ліквідували співробітники ДСНС.

Джерело: 5692.com.ua

Придбала психотропну речовину «PVP» для продажу: на Запоріжжі затримано місцеву жительку

Під час проведення слідчих дій у неї виявлено більше 600 гр PVP, вартість якого за цінами «чорного ринку» складає майже 700 тис. грн, та інші докази протиправної діяльності.