Смак дитинства: як приготувати солодкі грінки на сніданок

Солодкі грінки – простий і доступний десерт нашого дитинства, який багато хто забув. Однак цей смак не зрівняється ні з чим. Ми нагадаємо, як їх приготувати.

Інгредієнти для солодких грінок

  • Хліб (найкраще підходить білий хліб або батон) – 4-6 скибочок
  • Яйця – 2 штуки
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 2-3 столові ложки
  • Ванільний цукор або ванілін – 1 чайна ложка
  • Кориця (за бажанням) – 1/2 чайної ложки
  • Олія вершкове масло або рослинна – для смаження
  • Цукрова пудра і свіжі ягоди – для прикраси

Приготування

У глибокій мисці збийте яйця з молоком до однорідної маси. Додайте цукор, ванільний цукор і корицю. Добре перемішайте, щоб цукор розчинився і спеції рівномірно розподілилися.

Наріжте хліб на скибочки завтовшки близько 1-1,5 см. Якщо хліб занадто свіжий, краще використовувати злегка підсушені скибочки, так вони менше розмокнуть і збережуть форму під час смаження.

Кожну скибочку хліба вмочіть у яєчно-молочну суміш з обох боків. Переконайтеся, що хліб добре просочився сумішшю, але не перезволожте його, щоб він не розвалився.

На середньому вогні розігрійте сковорідку з невеликою кількістю вершкового масла або олії. Викладіть скибочки хліба на пательню й обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Слідкуйте, щоб грінки не підгоріли, за необхідності зменшіть вогонь.

Готові солодкі грінки викладіть на тарілку. За бажанням, посипте їх цукровою пудрою і прикрасьте свіжими ягодами, фруктами або медом. Солодкі грінки чудово поєднуються з чашкою чаю або кави

Джерело: 5692.com.ua

Мошки у квартирі: дієві способи їх позбутися

Мошки в будинку часто з'являються через гниючі фрукти, овочі, сміття і вологі місця. Вони приваблюються запахом органіки, що розкладається, і вологістю, що створює ідеальні умови для їхнього розмноження.

Прибирання та профілактика

Прибирайте продукти, що розкладаються, ретельно мийте посуд і прибирайте крихти зі столів і підлоги. Зберігайте фрукти та овочі в холодильнику або щільно закритих контейнерах. Регулярно виносьте сміття, особливо органічні відходи, і мийте відра для сміття. Очистіть стоки в раковинах і ваннах, використовуючи спеціальні засоби.

Використання домашніх засобів

  • Налийте трохи яблучного оцту в склянку, накрийте плівкою і зробіть кілька отворів. Мошки залучаться запахом оцту і застрягнуть у склянці.
  • У мисці змішайте воду з краплею рідкого мила. Мошки залучаться водою і потонуть через мило.
  • Залиште трохи вина або пива в склянці. Як і з оцтом, мошки залучаться і потонуть.

Пастки для мошок

Також можна використовувати клейкі стрічки. Повісьте їх у місцях скупчення мошок. Вони прилипнуть до стрічки і не зможуть вибратися. До того ж, можуть допомогти пастки. Зробіть пастки з пластикових пляшок, наповнивши їх приманкою (оцет, вино) і зробивши воронку з паперу, щоб мошки могли залетіти, але не вибратися.

Профілактичні заходи

  • Підтримуйте чистоту. Регулярне прибирання і правильне зберігання продуктів допоможуть запобігти повторній появі мошок.
  • Використовуйте сітки на вікнах. Це запобіжить проникненню мошок та інших комах з вулиці.
  • Контроль вологості. Перевірте місця з високою вологістю та усуньте можливі джерела.

Джерело: 5692.com.ua

Без батька залишилися син та донька: захищаючи Україну загинув Костянтин Малява з Дніпропетровської області

15 червня 2024 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Скучне, що на Донеччині, загинув 36-річний Костянтин Малява.

Патрульні Запоріжжя допомогли літній жінці, яка загубилася

Днями поліцейські отримали повідомлення про жінку, яка розгублено блукала в Дніпровському районі Запоріжжя.Інспектори швидко прибули за вказаною адресою, де виявили стареньку. Жінка була дезорієнтована й не могла знайти дорогу додому.

Майже 130 тис. переселенців повернулись на окуповані території чи в зону бойових дій: подробиці

Так, майже 130 тис. ВПО були змушені повернутись додому – на тимчасово окуповані території України або в зони бойових дій через проблеми на нових місцях проживання Про це повідомив голова робочої групи з питань житла парламентської ТСК із захисту прав ВПО Максим Ткаченко.

Зупинка або паркування на місцях для електротранспорту: який штраф передбачено за це порушення

В Україні заборонено зупинятися та паркуватися на місцях, відведених для транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. За це порушення передбачена адміністративна відповідальність. Крім того, покарання у вигляді штрафу застосовується до осіб, які створюють перешкоди водіям електротранспорту – під час зупинки чи стоянки.

Штрафи в якому розмірі можуть виписати громадянам за такі правопорушення.

Штраф за зупинку чи стоянку на місцях для електротранспорту

Як йдеться у ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, які призначені лише для транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (одним чи декількома), тягне за собою накладення штрафу. Такі місця позначаються відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою.

Розмір штрафу за це правопорушення складає від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить суму від 340 до 510 грн. Штраф у такому ж розмірі передбачено за створення перешкод водіям електротранспорту в зупинці або стоянці.

Штраф за парковку на місцях для електротранспорту

Статею 152-1 КУпАП визначено, що паркування на місцях, призначених для транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, є правопорушенням, яке тягне за собою накладення штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Місця, призначені для паркування електротранспорту, позначаються відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою та можуть розташовуватися:

  • на спеціальних майданчиках для паркування транспортних засобів;
  • біля житлових будинків (крім індивідуальних житлових будинків) чи інших будівель;
  • на тротуарах (із числа місць, що призначені для зупинки та стоянки транспортних засобів) тощо.

Джерело: 5692.com.ua

Українцям загрожують чималі штрафи за непристойні повідомлення та фото: коли набуває чинності новий закон

В Україні запроваджують покарання за принизливі повідомлення сексуального характеру, зокрема в інтернеті. Відповідний законопроєкт № 8329 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок i домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція)" підписав Президент Зеленський 17 червня 2024 року.

Як йдеться в картці законопроєкту, Кодекс про адмінправопорушення доповнять статтями:

  • 173-6 — вчинення насильства за ознакою статі;
  • 173-7 — сексуальна претензія;
  • 173-8 — невиконання термінового заборонного припису/неповідомлення про місце тимчасового перебування у разі винесення відповідного припису.

Документом визначено поняття "сексуального домагання". Це навмисне вчинення проти волі людини образливих, принизливих дій непристойного характеру, які виражаються вербально або невербально (слова, жести, рухи тіла), зокрема шляхом використання засобів електронної комунікації. Тобто надсилання в приватні повідомлення фотографій з оголеним тілом вважатиметься правопорушенням, за яке встановлено адміністративне покарання.

Згідно з проєктом закону, за відправлення повідомлень чи образливі коментарі непристойного характеру передбачені штрафи в розмірі від 1360 до 2720 грн.

За умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру, спрямованих проти конкретної особи через її належність до певної статі чи стереотипні уявлення про соціальні ролі жінки або чоловіка в суспільстві, внаслідок чого була завдана шкода фізичному (без спричинення тілесних ушкоджень) або психічному здоров’ю потерпілого, передбачено штраф від 1 700 до 3 400 грн.

Також у якості покарання можуть призначити громадські чи виправні роботи на строк до 40 годин з вилученням 20% заробітку.

Нові норми набудуть чинності через пів року після опублікування документу.

Додамо, що Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція) – це міжнародна угода Ради Європи проти насильства стосовно жінок та насильства в сім'ї.

Джерело: 5692.com.ua

Генштаб шокований темпами мобілізації: як це вплине на демобілізацію

До Верховної Ради можуть внести законопроєкт про демобілізацію в тому разі, якщо до кінця літа темпи мобілізації не стануть меншими.

Про це заявив секретар комітету ВР з питань нацбезпеки Роман Костенко.

За його словами, Генштаб задоволений темпами мобілізації та кількістю мобілізованих, яка перевищує очікування. Як наслідок, у відомстві сподіваються на збереження тенденції.

При цьому, Костенко додав, що головне – збереження тенденції, адже якщо мобілізація й надалі відбуватиметься з такою швидкістю, то можна буде вносити в Раду законопроєкт про демобілізацію.

Він також назвав приблизні терміни готовності законопроєкту – це жовтень 2024 року.

Джерело: 5692.com.ua