В школах Камʼянського проходять випускні вечори

Сьогодні, 28 червня, в школах міста Камʼянське проходять випускні вечори.

Про це повідомив міський голова Камʼянського Андрій Білоусов.

“Для молоді це важливий етап у житті та крок в майбутнє.

В театрі ім. Лесі Українки міський голова Андрій Білоусов вручив випускникам 2023-2024 навчального року золоті та срібні медалі.

Цього року в Кам’янському із закладів загальної середньої освіти випускаються 1238 одинадцятикласників. З них – 70 учнів досягли найвищих результатів і отримали медалі. Маємо 59 золотих медалістів та 11 срібних.

Це результат якісної роботи педагогічних колективів 21 навчального закладу та наполегливої праці самих учнів.

Андрій Білоусов побажав випускникам щоб подальший життєвий шлях був для них щасливою дорогою до успіху в незалежній Україні!

 Завжди вірте в себе, не бійтесь труднощів та впевнено йдіть до своєї мети і завжди пам’ятайте, що вам вершити європейське майбутнє України,зазначив Кам’янський міський голова.

Андрій Білоусов також подякував батькам за належне виховання та підтримку своїх дітей, а педагогам – за натхненну працю, професіоналізм та творчий підхід до виховання майбутнього України і нашого міста.

Бажаємо усім сил, натхнення і найголовніше – Перемоги Україні!”, – зазначив мер Білоусов.

Відео за посиланням:

https://youtu.be/i_-nI5xzjWM?si=33C7lKfNZXYk3_UJ 

Фотозвіт за посиланням:

https://bilousov.dp.ua/fotogalereyi/vruchennya-svidoctv-ta-medaley-vypusknykam-2024 

Головний біль від кондиціонера: з чим пов’язана поява цього симптому і як його уникнути

Використання кондиціонеру під час літньої спеки має як переваги, так і недоліки. Він робить перебування в приміщенні комфортним, але водночас може спричиняти появу неприємних симптомів. Один із них – головний біль, на який нерідко скаржаться люди, що використовують кондиціонер.

Чому болить голова від кондиціонеру та як цього уникнути, розповіла сімейний лікар Яна Хорольська.

Чому виникає головний біль від кондиціонера

Головний біль під час використання кондиціонеру може виникнути через те, що холодне повітря від нього викликає спазм судин головного мозку. Особливо чутливі до цього люди з метеозалежністю, мігренню, захворюваннями серця та судин, люди похилого віку та діти.

Крім того, кондиціонер може пересушувати повітря в кімнаті, через що пересихають слизові оболонки носа та горла, спричинюючи подразнення та головний біль.

Під кондиціонером голова може боліти також через такі причини:

  • неправильно спрямований потік холодного повітря від кондиціонера, через який виникають протяги;
  • засмічені фільтри в кондиціонері, в яких накопичуються бактерії та пліснява;
  • отруєння фреоном через пошкодження трубки кондиціонера.

Що робити, якщо болить голова від кондиціонера

Щоб уникнути виникнення головного болю від кондиціонеру, лікар радить дотримуватися таких правил:

  • не ставити надто низьку температуру – різниця між температурою в приміщенні та зовні не має перевищувати 5-7°C;
  • періодично відчиняти вікна, щоб впустити свіже повітря;
  • використовувати зволожувач повітря або розвішати в кімнаті вологі рушники;
  • регулярно чистити фільтри кондиціонера відповідно до інструкцій виробник;
  • правильно спрямовувати потік повітря, щоб воно не дуло прямо на людину;
  • на залишати працюючий пристрій на ніч;
  • пити більше води, оскільки головний біль посилюється через зневоднення.

Джерело: 5692.com.ua

Чому не можна спати навпроти дзеркала: народні вірування й забобони

Дзеркала є невід'ємною частиною інтер'єру сучасного житла, будь то спальня, ванна кімната або передпокій. Однак, окрім практичного застосування, дзеркала мають багато містичних значень і забобонів. Зокрема, існує вірування, що спати навпроти дзеркала – це погана ідея.

Забобони та фен-шуй

Віра в те, що не можна спати перед дзеркалом, походить з давнього китайського мистецтва фен-шуй. Фен-шуй є системою організації простору, яка допомагає досягти гармонії і балансу в житті людини. Згідно з правилами мистецтва, дзеркала є потужними енергетичними інструментами, які можуть впливати на енергію в домі. Вважається, що вони можуть бути порталами в інші виміри, а також подвоювати удачу або, навпаки, нещастя.

Відображення негативної енергії

Однією з основних причин, чому, на думку народу, не варто розміщувати дзеркало навпроти ліжка, є здатність дзеркал відбивати енергію. Вони можуть вловлювати і утримувати негативні емоції і думки. Коли дзеркало направлене на ліжко, воно може відбивати цю негативну енергію назад до сплячого. Що, зрештою, може стати причиною порушення сну, неспокійних сновидінь і загального дискомфорту.

Підвищений стрес і занепокоєння

Дзеркало в спальні може підсилювати відчуття тривоги і стресу. Відображення може створювати відчуття, що за вами хтось стежить, навіть коли ви спите. Це перешкоджає розслабленню і засинанню, спричинюючи постійний неспокій і нервозність. Таким чином, спокійний відпочинок стає неможливим, що негативно впливає на загальне самопочуття.

Одержимість зовнішністю

Розміщення дзеркала перед ліжком може стимулювати надмірну увагу до власного зовнішнього вигляду. Постійне відображення може призводити до одержимості своєю зовнішністю, що відволікає від внутрішнього розвитку і самосвідомості.

Невірність у стосунках

Ще однією цікавою причиною уникати розміщення дзеркала навпроти ліжка є народна віра в те, що це може принести сторонню динаміку у стосунки пари. Вважається, що дзеркало підсилює енергію і може впливати на різні аспекти життя. Деякі люди вірять, що воно може сприяти невірності або негативно впливати на взаємодію між партнерами.

Джерело: 5692.com.ua

У Кам’янському пройшла церемонія покладання квітів з нагоди Дня Конституції України

28 червня – День Конституції України. З нагоди державного свята у Кам’янському відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Про це повідомляється на сайті Камʼянської міської ради.

У заході взяли участь міський голова Андрій Білоусов, начальник Кам’янської  районної військової адміністрації Олег Гапіч, голова районної ради Максим Чехута, керівництво правоохоронних органів та молодь

«Ціною неймовірних зусиль українці відстоюють право жити у вільній і незалежній країні. Дякуємо Збройним Силам та кожному воїну за захист Батьківщини.

Пам’ятаємо Героїв, які загинули за Україну та її майбутнє!», – зазначив Андрій Білоусов.

Як швидко відіпрати плями з білої футболки: допоможе копійчаний засіб з аптеки

Навіть безнадійні забруднення на білому одязі ще не означають, що улюблену річ доведеться відправити на смітник. Врятувати футболку чи інший одяг білого кольору, який так легко забруднюється, можна за кілька хвилин. Допоможе в цьому дешевий засіб, який продається в кожній аптеці.

Чим видалити стійкі плями на білому одязі

Щоб впоратися з плямами на світлих речах, потрібно придбати в аптеці аскорбінову кислоту у вигляді розчину. Такий препарат продається в ампулах. Для невеликої плями достатньо лише однієї ампули.

Футболку потрібно покласти на зручну поверхню і обробити аскорбіновою кислотою забруднені ділянки. Залишити на кілька хвилин, щоб засіб проявив свій ефект.

Тепер потрібно лише випрати річ звичайним способом – вручну або в пральній машинці. Після цього футболка знову буде білосніжною, як нова.

Читайте також:Пасажири "Укрзалізниці" можуть отримати чималі штрафи: за які порушення загрожує покарання

Джерело: 5692.com.ua

У Камʼянському пройшло позачергове засідання сесії міської ради

28 червня відбулося позачергове засідання сесії Камʼянської міської ради. До порядку денного увійшли 14 питань.

Про це повідомляється на сайті міськради.

Враховуючи зміни обсягу міжбюджетних трансферів з державного та обласного бюджетів міська рада внесла зміни до бюджету територіальної громади на 2024 рік.

З метою упередження наслідків повеней в осінній та весняний періоди ухвалено рішення на придбання нового насосу для насосної станції комунального підприємства Кам’янської міської ради «Екосервіс».

До Програми економічного і соціального розвитку Кам’янської міської територіальної громади на 2024 рік включено капітальний ремонт захисних споруд у двох навчальних закладах.

Внесені зміни до Програми розвитку житлового господарства Кам’янської міської територіальної громади, які передбачають виготовлення паспортів технічного стану теплових мереж правобережної частини міста від АТ «Дніпровська ТЕЦ».

Затверджено зміни у програму розвитку КУ «Притулок для тварин» щодо обсягу фінансування комунальної установи та одночасно внесені зміни в програму регулювання чисельності безпритульних тварин.

Внесені зміни до низки міських програм соціального спрямування. Зокрема, збільшено видатки в рамках Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023–2025 роки на відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, спожитих мешканцями модульного містечка, у зв’язку із підвищенням тарифу на спожиту електричну енергію для населення.

Також внесено зміни у Програму соціального захисту та підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих захисників, які стосуються порядку виплати одноразової грошової компенсації сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України за встановлені надгробні пам’ятники за умов, що місце поховання розташоване поза межами Алеї Героїв кладовища по вул. Весняна. 

У Камʼянському продовжується облаштування зони відпочинку поруч зі ставком на «БАМі»

Два роки тому на прохання мешканців Камʼянського вперше за 60 років привели територію до ладу та розчистили водойму, завезли пісок, встановили спортивний майданчик, тіньові навіси, лавочки та інше. В рамках акції з озеленення висадили поруч із ставком більше 50 молодих дерев.

Про це написав міський голова Андрій Білоусов у своєму телеграм-каналі. 

“Це улюблене місце дозвілля для мешканців «БАМу» та «Соцміста». Жителі звернулися до міського голови з проханням допомогти в облаштуванні поля для пляжного футболу. За його дорученням буде завезено свіжий пісок та виконано необхідні роботи.

У цей важкий для країни час людям необхідно мати можливість відпочити, зазначив Андрій Білоусов. Дякуємо ЗСУ!”, – написав Білоусов.

Відео за посиланням: 

https://youtu.be/rHVsVJZjWiA?si=IvVZZJ3442_j-Y5A 

Янгол-охоронець подає вам знаки: 5 сигналів про небезпеку чи вірність рішення

Вважається, що у кожної людини є янгол-охоронець. Якщо його не закликати, він не втручатиметься в життя людини, за виключенням випадків, коли життя її опиняється під загрозою.

У такому разі янголи, щоб привернути нашу увагу, подають сигнали. Вони попереджують про небезпеку, нагадують про щось важливе або висловлюють знак підтримки.

Пір’я

Несподівано знайдена пір’їнка – це хороший знак. Таким чином янгол підказує, що все буде добре, вам вдасться впоратися з негараздами. Але якщо самотужки важко вирішити проблеми, можна попросити янгола про допомогу та знання.

Дзвін у вухах

Це також є способом зв'язку між людиною та її янголом-охоронцем, який означає підтримку або підтвердження того, що ваші вчинки і думки в цей момент правильні. Таким чином янгол дає знати, що ви на правильному шляху.

Яструб

Янголи посилають цих птахів як знак, що людині слід іти за своїми інстинктами та дослухатися власної інтуїції. Такі знаки вони можуть давати тоді, коли перед людиною постає вирішення важливої задачі, і вона не знає, як правильно вчинити.

Число 11

Для зв'язку з людиною янголи можуть використовувати повторювані числа. Число 11 – означає пробудження. Якщо ви раптом стали часто бачити це число, воно постійно вам трапляється – значить, янгол-охоронець закликає "прокинутися" та усвідомити якусь істину, від якої ви відвертаєтеся.

Відчуття в районі сонячного сплетіння

Оскільки чакра сонячного сплетіння чутлива до енергії, янголи можуть посилати відчуття в цій ділянці живота, щоб попередити: щось не так! Відчуття нудоти, напруги чи легкий дискомфорт – знаки, що потрібно звернути увагу на те, що відбувається зараз поряд із вами та бути обережнішим.

Джерело: 5692.com.ua

Мер Камʼянського перевірив хід виконання капітальних ремонтів в дитячому садочку №18, в Ліцеї №28 та ремонт приміщення початкової школи в Гімназії №27

Освітні заклади Кам’янського продовжують активно готувати до нового навчального року та опалювального періоду.

Міський голова Андрій Білоусов перевірив хід виконання капітальних ремонтів покрівель в дитячому садочку №18, в Ліцеї №28 та ремонт приміщення початкової школи в Гімназії №27.

Про це написав міський голова Камʼянського Андрій Білоусов.

“Загалом на цей рік заплановані та виконуються роботи з ремонту покрівель у 8 навчальних закладах нашого міста, в 7 закладах освіти впроваджують сучасну систему протипожежної безпеки, в 3 закладах проводимо капітальний ремонт систем теплопостачання, в 6 – збільшують кількість місць в укриттях та виконуються  ряд інших робіт.

Всі ремонти ведуться згідно з планом. 

Всі працюють, аби діти, яких не шкодуючи сил захищають наші оборонці, здобували якісну освіту та навчалися в комфортних умовах”, – зазначив Андрій Білоусов.

Відео за посиланням:

https://youtu.be/92GBfcTQpe4 

Якщо не працює банкомат: як зняти готівкові гроші в разі вимкнення електроенергії

В Україні банківська система пристосувалася до відключень електроенергії, і громадяни можуть отримувати послуги незалежно від того, є чи немає світла. Проте все ж трапляються випадки, коли банкомати не працюють під час планових чи аварійних вимкнень.

Як зняти гроші в банку

Під час відсутності електроенергії в робочий час зняти готівку можна у відділеннях банків, підключених до генераторів. Майже всі банківські відділення вже приєднані до Power Banking – об’єднаної мережі відділень банків України, які надають послуги клієнтам навіть під час вимкнення світла.

Мережа Power Banking налічує близько двох з половиною тисяч відділень, які забезпечені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку. Знайти найближче відділення можна на сайті НБУ на спеціальній мапі.

Як зняти гроші в супермаркеті або в аптеці

Готівкові кошти можна зняти в деяких магазинах, супермаркетах, аптеках під час купівлі товарів. Наприклад, таку послугу надають на касах супермаркетів:

  • Сільпо;
  • Фора;
  • NOVUS;
  • FOZZY;
  • АТБ;
  • ROSHEN;
  • Лоток.

Скористатися послугою під час купівлі медикаментів можна в аптеках таких мереж:

  • Аптека Доброго Дня;
  • Біла ромашка;
  • АНЦ;
  • Аптека оптових цін.

Як зняти гроші на АЗС

За такою же процедурою, як в супермаркеті чи аптеці, можна зняти готівкові кошти з картки на АЗС таких мереж:

  • ОККО;
  • WOG;
  • Укрнафта;
  • БРСМ-Нафта тощо.

Джерело: 5692.com.ua