112 смертей за 8 місяців: Укрзалізниця оприлюднила дані про смертність на залізничному транспорті

Укрзалізниця опублікувала дані смертності та травм, пов'язаних із порушенням Правил безпеки громадян на залізничному транспорті.
Згідно зі статистикою, загалом за минулі 8 місяців поточного року на українській залізниці було зафіксовано 183 випадки травмування. 112 з них – з летальним результатом.
8% смертей і травм сталися внаслідок ураження електричним струмом, 86% – унаслідок наїзду рухомого складу.

"У час війни, коли щодня можна постраждати або загинути і на фронті, і далеко від нього від ворожих обстрілів, загибель або каліцтво через порушення громадянами Правил безпеки – це безвідповідально та безглуздо", – йдеться в повідомленні, оприлюдненому Укрзалізницею.

В Укрзалізниці також попереджають про те, що до травм і смертей призводить саме недотримання Правил безпеки. До сумних наслідків може призвести навіть незначне порушення.
Тож, наголошується в повідомленні Укрзалізниці, необхідно суворо дотримуватися правил проїзду через залізничні колії, не допускати проїзду на підніжках, дахах, а також перехідних майданчиках поїздів (зокрема, і вантажних).
Заборонено перетинати колії під вагонами та несанкціоновано перебувати на території залізничних об'єктів інфраструктури.
Джерело: 5692.com.ua