5 ознак того, що ви перебуваєте у стосунках із нарцисом

Як відомо, "нарцисом" називається та людина, яка настільки самовпевнена, що дозволяє собі зневажливе ставлення до інших. Однак це не єдині ознаки такої людини.
Про те, як зрозуміти, чи "нарцис" поруч із вами – розповімо далі.
Головні ознаки людини-нарциса
Недовіра
Зазвичай людина не може повірити в те, що хтось перебуває з нею у стосунках із чистих спонукань, а не з корисливості. Вона намагається уникати близького контакту і скептично ставиться до того, що хтось намагається до неї наблизитися.
Пошук визнання
Така людина завжди шукає схвалення, захоплення і визнання. Для неї важливо, щоб люди навколо визнавали її статус. Психологи стверджують, що причина такого пошуку – внутрішня самотність і комплекс.
Низька самооцінка
Людина, яка на перший погляд збиває з пантелику своєю самовпевненістю, насправді може почуватися нікчемною і не вартою любові та уваги. З цієї причини вона намагається компенсувати це відчуття різними досягненнями.
Жорсткі стандарти
"Нарцис" завжди дуже вимогливий до інших, він нікому не пробачає недосконалостей і нагадує про помилки дуже довго. Для такої людини вкрай важливо, щоб усе було так, як цього хоче саме вона.
Контроль
"Нарцис" любить контролювати все навколо, а особливо – своїх близьких людей. Він хоче отримувати все тоді, коли вирішив сам, а якщо щось не виходить – завжди звинуватить іншого.
Джерело: 5692.com.ua