7 способів зберегти хорошу пам’ять: що робити, щоб нічого не забувати

Гарна пам'ять – мрія кожного, проте мало хто хоче докладати до цього зусиль. Мозок, як і будь-який інший орган людини, потребує турботи про себе.
У тому разі, якщо людина абсолютно не розвиває свій мозок, з плином часу він починає працювати гірше, і пам'ять погіршується в тому числі. Але можна допомагати своєму організму і мозку зберігати продуктивність довше.
Як зберегти пам'ять
Ігри
Дуже важливо тренувати пам'ять, робити це можна іграми, а саме – шахами, шашками, Брідж. Ці ігри вимагають аналітики, продумування і мисленнєвого процесу, які тренують наш мозок.
Фізичні вправи
На пам'ять може вплинути навіть простий перехід від малорухливого способу життя до легкої зарядки чи прогулянки в парку. З віком стає зрозуміло, що фізична активність допомагає зберегти не тільки тіло, а й пам'ять.
Уява
Для того, щоб тренувати пам'ять і запам'ятовувати складні деталі або інформацію, варто спробувати малювати в уяві про неї всілякі образи й запам'ятовувати все за їхньою допомогою.
Денний сон
Денний сон – це важлива регенерація і перенавантаження мозку, особливо – у важкі дні. Короткочасний денний сон дає змогу мозку витрачати сили розмірено.
Виставки та музеї
Експерти стверджують, що спроби в деталях запам'ятати невідомі картини також з часом добре тренують пам'ять і наповнюють мозок.
Читання
Художня література тренує пам'ять краще за науково-популярну, оскільки вимагає запам'ятовування сюжетних ліній, персонажів і нескінченної кількості деталей.
Джерело: 5692.com.ua