Англійська мова стане обов’язковою для представників певних посад: кому доведеться наймати репетиторів і складати іспити

Англійська мова в Україні незабаром може бути визнана як мова міжнародного спілкування. Це планується закріпити на законодавчому рівні за ініціативи Президента. З моменту ухвалення цього рішення володіння іноземною мовою стане обов'язковим у деяких сферах, зокрема в державних органах.
У законопроекті №9432 "Про застосування англійської мови в Україні" від 28.06.2023 року визначено перелік посад, від представників яких вимагатимуть знання англійської.
Гарно володіти англійською мовою доведеться працівникам:

державної служби категорії А;
державної служби категорій Б і В, перелік яких визначається Кабміном;
серед голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників;
серед військовослужбовців офіцерського складу, які проходять військову службу за контрактом, перелік яких встановлює уряд;
серед поліцейських середнього та вищого складу Нацполіції, посад керівного складу інших;
правоохоронних органів, посад керівного складу служби цивільного захисту, перелік яких визначає Кабмін;
органів прокуратури;
податкових та митних органів, перелік яких встановлюється урядом;
серед керівників суб'єктів державного сектору економіки, перелік яких визначає Кабмін.

Для встановлення рівня володіння англійською мовою кандидатів на заміщення перерахованих вище посад будуть проводитись іспити. Надаватиметься необмежена кількість спроб успішно скласти іспити, але не частіше ніж один раз на чотири місяці.
Варто додати, що у світі цих нововведень уже зараз стрімко зростає попит на репетиторів англійської мови серед українців. Середня вартість уроку тривалістю 1 година складає 400-500 гривень.
Джерело: 5692.com.ua