“Аншлюс” Білорусі створив нові загрози. Україна хоче більшої підтримки США, – Резніков

Сьогодні відбувся перший візит Олексія Резнікова до Вашингтону в якості міністра оборони. Під час зустрічі з сенатором Джеймсом Інгофом сторони порушили питання безпекової ситуації уздовж кордону України та на тимчасово окупованих Росією територіях.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

Під час зустрічі з сенатором міністр порушив питання нових загроз для України, які з'явилися через "фактичний аншлюс" Білорусі.

"Окрему увагу було приділено новим загрозам, які виникли внаслідок фактичного аншлюсу Білорусі. Також було обговорено можливості практичного застосування механізмів підтримки, які знаходяться у компетенції Конгресу, у короткостроковій та довгостроковій перспективі”. – пише пресслужба.

Резніков відзначив, що Україна, зі свого боку, зацікавлена в тому, аби США надавали більшу підтримку у спектрі безпекових питань. Водночас йдеться про допомогу, яку можна надати в найкоротші терміни.

"Ми говоримо і про допомогу, яку можна отримати у найкоротший термін, оскільки є нагальні потреби. І про військово-дипломатичну підтримку, і про розвиток фундаментальних спроможностей Збройних Сил України, що потребуватиме ретельної підготовки відповідних рішень", — заявив Олексій Резніков.

Нагадаємо, що РБК-Україна також писало про те, що Резніков закликав Пентагон до рішучих дій проти агресії з боку Російської Федерації.