Авто без розмитнення: в Україні пропонують повернути безмитний ввіз автомобілів

Майно багатьох українських громадян було знищене через бойові дії. Проте депутати у Верховній Раді планують попрацювати над вирішенням цього питання і зареєстрували законопроект, згідно з яким пільги отримуватимуть ті, у кого під час російської агресії був знищений чи викрадений автомобіль.
Законопроект №9209 щодо внесення змін до Податкового кодексу був опублікований на сайті Верховної ради України. Український парламент вносить пропозицію звільнити українських громадян від оподаткування ПДВ, акцизним податком та ввізним митом на автомобілі.
Для того, щоб скористатись пільгами, потрібно буде подати документи, що можуть підтвердити факт викрадення, знищення чи пошкодження автівки через воєнні дії. Під час прийняття відповідного рішення до уваги братимуть, на якій території це трапилось, тобто де зараз ведуться чи велися бойові дії із зазначенням дати початку та дати їх закінчення.
Варто також зазначити, що в українців буде можливість скористатися цією пільгою необмежену кількість разів, що відповідає числу їхніх пошкоджених або зруйнованих автівок.
Автор проєкту Сергій Гривко наголосив на тому, що саме в такий спосіб можна буде відшкодувати збитки та надати громадянам фінансову допомогу. А ще закон сприятиме тому, щоб українці могли придбати ці автівки з економією, а також забезпечить їх мобільність у разі загрози потенційної ​​евакуації.
Джерело: 5692.com.ua