Багато хто робить так, хоча це неправильно: чому не можна ламати спагеті перед приготуванням

Спагеті – це вид макаронних виробів родом з Італії, який широко має багато варіантів подачі та використовується у багатьох стравах. Проте лише одна, здавалось би, незначна деталь при приготуванні цих довгих макаронів здатна зіпсувати всю страву. І цієї помилки припускаються багато господинь.
У жодному разі не можна розламувати спагеті навпіл чи ще на менші частини перед тим, як класти у киплячу воду. Такий спосіб підготовки продукту точно не оцінили би італійці, адже на батьківщині спагеті це не припустимо.
Чому не варто ламати спагеті перед варінням
Як пояснюють експерти, перша причина – складність подальшого споживання страви. Якщо спагеті довгі, їх легко намотувати на вилку, а з короткими зробити це вже майже неможливо.
Перша причина – такі спагеті складно вживати, довгі легко намотуються на вилку, а з короткими зробити це складніше.
Крім того, через ламання таких макаронів погіршується їхній смак, текстура та насиченість. Розламані спагеті часто переварюються, втрачають форму та змінюють розмір.
Це пояснюється тим, що при порушенні цілісності виробів з них швидше виділяється крохмаль. Тому спагеті злипається та набуває неапетитного вигляду. Це друга важлива причина, чому не варто їх ламати.
Джерело: 5692.com.ua