Байден цього тижня зателефонує Зеленському. За результатами саміту з Путіним

Президент США Джо Байден після сьогоднішнього онлайн-саміту з лідером Росії Володимиром Путіним зателефонує президенту України Володимиру Зеленському. Телефонна розмова президентів відбудеться цього тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

"Байден та Зеленський проведуть розмову в четвер (9 грудня – ред.), в розвиток переговорів між Зеленським та (держсекретарем США – ред.) Блінкеном", – сказав представник Білого дому.

Як відомо, сьогодні відбулася відеоконференція президентів США та Росії, яка переважно стосувалася загрози російського вторгнення в Україну. Американські ЗМІ з посиланням на джерела в Білому домі повідомляли, що після саміту з Путіним Байден зателефонує Зеленському та європейським партнерам, щоб обговорити результати.

Нагадаємо, напередодні саміту Байдена і Путіна держсекретар США Ентоні Блінкен зателефонував Зеленському. Сторони узгодили позиції перед переговорами.

Відзначимо, під час онлайн-саміту Байден попередив Путіна, що Росія у разі вторгнення в Україну зіткнення з потужними економічними санкціями та іншими заходами з боку США та партнерів