Байден про зустріч з Путіним: я буду з ним дуже прямолінійним

Президент США Джо Байден пообіцяв, що під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним буде із ним "дуже прямолінійним". Найкращим способом покращити відносини США і РФ є особиста зустріч.

Про це Байден заявив на прес-конференції за результатами саміту "Великої сімки" в британському Корнуоллі, передає CNN.

Президент США зазначив, що американсько-російські відносини знаходяться на низькому рівні.

"Я думаю, що він (президент Росії Володимир Путін – ред.) правий, це низька точка – і це залежить від його дій щодо відповідності міжнародним нормам. Що у багатьох випадках ним не відповідає", – сказав Байден щодо коментарів Путіна про низький рівень відносин Росії й США.

Американський лідер зазначив, що на зустрічі з Путіним він хоче зрозуміти, чи є умови для покращення відносин.

"Йдеться про те, щоб я чітко зрозумів, які умови є для покращення відносин з Росією. Ми не шукаємо конфлікту. Ми прагнемо виправити ті дії, які, на нашу думку, суперечать міжнародним нормам ", – пояснив президент США.

Байден сподівається, що саміт забезпечить шляхи співпраці США та Росії. На його думку, під час зустрічі можна намітити "певну стратегічну доктрину", зокрема, можливо, з питань клімату.

"Я думаю, що найкращий спосіб впоратися з цим – це зустріч моя із ним. Ми з ним поговоримо. Я знаю, ви не сумніваєтесь, що я буду з ним дуже прямолінійний", – сказав Байден журналістам зі сміхом.

Нагадаємо, джерела NBC раніше повідомляли, що Байден дасть "жорсткий сигнал" Путіну за агресію в Україні і кібератаки РФ.

Більше про майбутню зустріч Байдена і Путіна читайте в матеріалі "Жодного "перезавантаження". Чого чекати світу і Україні від зустрічі Байдена і Путіна".