Без військового квитка недоступні: в наданні яких адмінпослуг можуть відмовити чоловікам

У разі відсутності військового квитка військововозобов'язаному чоловіку можуть відмовити в наданні низки адміністративних послуг.

Про запровадження таких обмежень заявив в інтерв'ю міністр юстиції Денис Малюська.

За словами міністра, держава має законні підстави відмовити в адміністративних послугах. Він зазначив, що йдеться "про сотні, якщо не тисячі послуг". Підставою для цього є закон про адміністративні послуги, який передбачає, що при зверненні за якоюсь послугою в громадян можуть вимагати пред'явлення військово-облікових документів.

"Це нормальний, правильний, природний процес. Процес триває. Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми. Але, на моє переконання, він буде з’являтись все частіше. Все частіше для надання послуг військовозобов’язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ", – наголосив Малюська.

Голова Мін’юсту зауважив, що відмовляти будуть не у всіх послугах, а лише тих, що не є критично важливими і потрібні "задля гарного життя" та особистого комфорту військовозобов’язаного.

"Я переконаний, що на певних послугах ми не запроваджуватимемо. Це все, що стосується членів сім’ї військовозобов’язаного, дітей військовозобов’язаного. У цьому випадку держава жодних блоків не буде ставити. Ми досить обережно ставимось до оцінки, де послуги не є критично важливими, а де вони важливі", – запевнив він.

Джерело: 5692.com.ua