Безкоштовні продукти для українців: як отримати необхідну допомогу від АТБ, Сільпо та інших супермаркетів

У зв’язку із важкою ситуацією в нашій державі щодня більшає кількість людей, яким терміново потрібна матеріальна допомога. Щомісяця ВПО забезпечуються державою певними виплатами, але все ж цього не достатньо. Більше того, серед українців є й ті, які під цю категорію не підпадають, але через скрутні життєві обставини теж такої допомоги потребують.
Саме з цих причин Мінсоцполітики намагається залучити якомога більше небайдужих людей та благодійних організацій, щоб допомогти всім, хто цього потребує.
Один із видів такої допомоги стосується і продуктів харчування. Їх можна буде отримати в таких торгових мережах як АТБ, Сільпо, Фора, Фоззі та Траш.
Як же можна отримати допомогу?
Особі, якій потрібна допомога, варто пройти наступний алгоритм дій. Для початку варто зареєструватися на сайті https://social.edopomoga.gov.ua/uk. Далі вам слід залишити на ресурсі заявку про те, що ви бажаєте отримати допомогу. Для цього виберіть вибрати зі списку партнерів мережу АТБ або інший супермаркет.
Дочекайтеся, коли благодійник обере вашу заявку і оплатить її. Якщо це відбудеться, то вам на телефон прийде повідомлення з кодом, який потім потрібно буде вказати на касі для отримання безкоштовних продуктів.
Варто зазначити, що до кандидата на подачу заявки немає особливих вимог чи критеріїв, тож шанс на допомогу мають всі, хто через життєві складнощі її потребує.
Інші виплати теж актуальні
Якщо ви маєте статус ВПО чи живете на щойно звільнених від окупації територіях або близько до фронту, то маєте право на левову частку виплат, які зараз актуальні.
Платформа єДопомога дає змогу всім бажаючим ознайомитись із переліком посібників. Крім цього, Мінсоцполітики запевнило про повернення грошової допомоги від ООН. На цей вид виплат можуть претендувати українці незалежно від регіону. Варто зазначити, що два роки поспіль допомогу отримувати не можна.
Джерело: 5692.com.ua