Блінкен пригрозив заходами у разі “агресивних або нерозважливих” дій РФ перед самітом

США дадуть відповідь, якщо Росія діятиме безрозсудно і агресивно, заявив держсекретар Ентоні Блінкен. Він попередив про наслідки перед самітом з президентами Джо Байдена і Володимира Путіна.

Про про це повідомляє Axios.

США дадуть відповідь, якщо Росія діятиме безрозсудно і агресивно, заявив держсекретар Ентоні Блінкен. Він нагадав про позицію Вашингтона про вибудовування більш прогнозованих відносин з Москвою.

"Ми б вважали за краще мати більш стабільні і передбачувані відносини з Росією. Ми ясно дали це зрозуміти. Але ми також ясно дали зрозуміти, що, якщо Росія вирішить діяти агресивно або нерозважливо по відношенню до нас або наших союзників і партнерів, ми відповімо", – сказав Блінкен.

Так він відповів на коментар ведучого про те, що в США була загроза поставкам їжі та енергопостачанню.

Нагадаємо, в США через російську кібератаку на трубопровід Colonial pipeline Company скасували частину обмежень на транспортування палива. В роботі трубопроводу стався збій.

Компанія оголосила, що була змушена відключити частину своїх систем через атаку, проведеної з використанням програми-вимагача. Йдеться про ransomware, зазвичай такі програми зашифровують файли на уражених комп'ютерах, а за розшифровку зловмисники вимагають сплату викупу.