Блінкен: США працюють над стримуванням загроз “Північного потоку-2” проти України

США, Німеччина та інші країни Заходу роблять все можливе для того, щоб Росія не змогла використовувати трубопровід "Північний потік-2" проти України та інші східноєвропейські країни. Про це Ентоні Блінкен сказав в інтерв'ю німецькому журналісту Інго Зампероні.

Його цитує прес-служба Держдепартаменту.

Відповідаючи на запитання журналіста телеканалу ARD про те, чого чекають Сполучені Штати від Німеччини в обмін на відмову Вашингтона від введення додаткових санкцій проти "Північного потоку-2", Блінкен повідомив, що зараз Вашингтон обговорює це питання з Берліном.

"Я думаю, дуже важливо, щоб ми разом (з Німеччиною) і з іншими (союзниками) зробили дуже конкретні кроки, щоб переконатися в тому, що Росія не зможе використовувати цей трубопровід як інструмент примусу, як зброю проти України, проти інших країн Східної Європи і, якщо вже на те пішло, проти самої Європи через те, що посилюється, на жаль, залежність від російської нафти і газу", – заявив Блінкен.

Зараз обидві країни розглядають цілу низку "дуже конкретних речей і висловив надію на те, що угода буде досягнута вже в найближчі тижні".

Держсекретар додав, що поки невідомо, чи встигнуть союзники узгодити всі деталі до майбутнього візиту канцлера Німеччини в США, проте ще раз підкреслив, що обидві країни хочуть укласти "дуже надійні і конкретні угоди", які гарантуватимуть захист України і Європи в цілому "від цього трубопроводу і від надмірної залежності від Росії".

Раніше виступаючи на прес-конференції в Берліні, Блінкен пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб не допустити використання Росією експорту енергоносіїв до Європи як інструмент примусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що результати переговорів щодо "Північного потоку-2" між Німеччиною і США з'являться до серпня.

До цього стало відомо, що США продовжать вводити санкції проти "Північного потоку-2".