Буде довшим ніж зазвичай: у Міносвіти розповіли, скільки триватиме 2023/2024 навчальний рік

Протягом навчального року 2023/2024 управління освітнім процесом буде підпорядковане безпековій ситуації в населених пунктах. Про це повідомили на офіційному веб-порталі Міністерства освіти і науки.  
Коли закінчиться наступний навчальний рік
Там наголошується, що Україна перебуває в умовах повномасштабної війни, яка, безперечно, вплинула на різні аспекти життя громадян, зокрема, на навчальний процес. У такій ситуації обласні військові адміністрації та керівники навчальних закладів повинні приймати рішення, спрямовані на збереження життя та здоров'я населення.
Деталі щодо організації навчального процесу в цих умовах відображені в постанові під назвою "Про початок навчального року під час військового стану в Україні".
Відзначається, що головною метою цієї постанови є забезпечення безпеки учнів і працівників закладів освіти під час дії воєнного стану. Освітній процес, незважаючи на ускладнені обставини, відновиться з 1 вересня поточного року й триватиме до 28 червня 2024 року.
Організація початку навчального року на різних територіях буде покладена на обласні військові адміністрації разом із засновниками навчальних закладів. 
Джерело: 5692.com.ua