“Це унікальна їжа”: дієтологи розповіли, що буде вашим тілом, якщо щодня їсти яйця

Продукти, які ми вживаємо на сніданок, можуть суттєво впливати не тільки на наше травлення, а і на загальне самопочуття протягом дня. Багато людей готують вранці страви з яєць, оскільки це зручно, швидко і поживно. Проте не всі замислюються над тим, які ефекти спричиняє щоденне вживання яєць. Відповідь на це питання дали американські дієтологи, пише УНІАН.

Як впливає на здоров'я вживання яєць

Яйця — це унікальна їжа, оскільки вони містять різноманітні поживні речовини, корисні для нашого здоров’я, – сказала дієтолог Керолайн Томасон.

Яйця містять білок, ненасичені жири, вітамін D, залізо, вітаміни групи В і холін, який підтримує мозок і нервову систему. Яєчні білки переважно складаються з білка, а в жовтках міститься більшість вітамінів і мінералів.

Цей продукт переповнений поживними речовинами, але все ж у ньому є них не все, що потрібно організму. За словами дієтолога Меріан Уолш, більшість людей можуть їсти яйця багато разів на тиждень, не маючи жодних проблем. Вона описала, яких змін в організмі варто очікувати у такому разі.

Більше енергії

Починаючи день зі страви з яєць, ми забезпечуємо себе енергією та бадьорістю на всю першу половину дня.

Поєднання білків і жирів в яйцях може допомогти вгамувати голод за допомогою сталої енергії, яка може налаштувати вас на більше енергії, ніж вранці, коли ви пропускаєте сніданок, — пояснила Уолш.

Покращення роботи мозку

Поживні речовини, які містяться в яйцях, допомагають поліпшити роботу мозку та підтримати його здоров’я. Зокрема, покращуються когнітивні функції, підвищується увага, зосередженість, працездатність.

На особливу увагу заслуговує холін в яйцях, який зменшує запалення в мозку та підтримує зв’язок клітин та пам’ять. За словами експертів, білок і ненасичені жири в яйцях надовго втамовують голод, що, безумовно, полегшує концентрацію.

Покращення настрою

Якщо вживати яйця щодня, можна помітити піднесення настрою. Дієтологи пояснюють, що існує прямий зв'язок між складовими речовинами яєць і кращим психічним здоров'ям.

Мозок на 60 відсотків складається з жиру, і ми побачили завдяки дослідженням , що існує зв’язок між споживанням омега-3, подібних до тих, що містяться в яйцях, із покращенням психічного здоров’я, — зазначила Уолш.

Покращення роботи серця

Дієтологи запевняють, що те, що яйця шкідливі для здоров’я серця через вміст холестерину, є міфом.

Дослідження показують, що яйця неймовірно багаті поживними речовинами, і навіть Американська кардіологічна асоціація переглянула кількість яєчних жовтків, яку люди вважають безпечними для споживання протягом тижня. Нові рекомендації стверджують, що п’ять яєчних жовтків на тиждень є безпечними навіть для людей із захворюваннями серця, – каже Томасон.

Водночас є одне важливе застереження. Дієтологи говорять, що яйця є здоровою їжею, але вони не містять вуглеводів та клітковини, які також мають додаватися під час кожного прийому їжі. Крім того, людям, в яких рівень холестерину підвищений, краще обмежити споживання яєчних жовтків.

Джерело: 5692.com.ua