Цей напій покращує пам’ять і підвищує ефективність мислення: дослідження японських вчених

Дослідники з японського Університету Цукуба провели дослідження, метою якого було вивчення властивостей найпопулярнішого у світі напою. Кава впевнено тримає пальму першості ось уже багато років.
Кліматичні складнощі, що негативно вплинули на вирощування і виробництво підбадьорливого напою, не позначилися на популярності кави. А дослідження японських учених може додати ще один вагомий плюс до переваг цього напою.
З'ясувалося, що вживання кави благотворно впливає на пам'ять і здатність до навчання літніх людей.
Вікові когнітивні зміни
Не секрет, що з віком багато речей стає робити складніше. Погіршується пам'ять і швидкість мислення, все це призводить до зниження швидкості, з якою люди похилого віку здатні розв'язувати проблеми і завдання.
Але після того як когнітивні процеси починають сповільнюватися, люди живуть ще досить довго – 20-30 років. Саме тому вчені проводять дослідження, метою яких є мінімізація вікових когнітивних змін.
Кава та пам'ять
Японські дослідники провели дослідження тригонеліну – хімічної сполуки, яка міститься в кавових зернах у значній кількості. Експерименти проводилися на мишах. Протягом місяця мишам щодня давали пероральну дозу тригонеліну, а потім проводили тести на просторове навчання та пам'ять.
Результати показали, що у мишей, які отримували тригонелін, помітно покращилися здібності до просторового навчання і пам'яті порівняно з мишами, які не отримували цю речовину. Також стало зрозуміло, що тригонелін, мабуть, знижує рівень нейрозапалення, що, своєю чергою, сприяє зниженню темпів вікових когнітивних змін.
На закінчення можна сказати, що кава, яку люблять мільйони людей в усьому світі, отримала ще один додатковий бал у скарбничку своїх переваг. Можливо, у майбутньому кава стане частиною наукового рішення, яке допоможе суттєво вплинути на старіння та погіршення пам'яті.
Джерело: 5692.com.ua