Час відмовиться від кави: три симптоми, які на це вказують

Кава – популярний і улюблений багатьма напій, проте мало хто знає, що іноді тіло самостійно просить від нього відмовитися.
Незважаючи на те, що згідно з дослідженнями, людині можна випивати близько 4 чашок кави на день, деякі ознаки можуть вказувати на те, що кількість кави в житті потрібно значно скоротити.
Коли потрібно перестати пити каву
Тривога
Неконтрольоване споживання кофеїну може підвищувати рівень стресу і тривоги в людському організмі. Насамперед під час боротьби з тривожністю необхідно звернути увагу на кількість споживаного кофеїну.
Сон
Проблеми зі сном і денна сонливість після – також можуть бути викликані надмірним споживанням кави. Особливо, якщо людина любить випити кави в другій половині дня.
Серцебиття
Так чи інакше багато людей відчувають, як після вживання кави у них частішає серцебиття. 100 міліграм кофеїну на день – поріг, за якого в людини може збільшитися частота серцевих скорочень.
Нервозність
На рівні з серцебиттям багато хто відчуває, як кілька чашок кави призводить до загострення нервозності. На це варто звернути увагу, щоб індивідуально під себе відрегулювати прийнятну кількість кави на день.
Джерело: 5692.com.ua