Через ці повсякденні звички швидше з’являються зморшки: косметолог розповіла про помилки, яких припускаються багато жінок

Поширені звички та звичайний для багатьох догляд за обличчям може серйозно нашкодити шкірі та спровокувати ранню появу зморшок. Косметолог Ольга Тітова пояснила, від чого варто відмовитись вже зараз, щоб якомога довше зберігати молодий та привабливий вигляд.
Патчі
Насправді патчі для повік можуть пришвидшити появу зморшок, а також мішків під очима. Це пов'язано з тим, що вони дуже важкі для тонкої шкіри під очима. Через тиск шкіра поступово розтягується та починає провисати.
Крім того, косметолог сказала, що патчі розпушують епідерміс і роблять його більш пористим через надмірне зволоження. Через це з часом шкіра стане надто сухою, оскільки з неї інтенсивніше випаровуватиметься волога. Тому і швидше з'являться зморшки.
Нахилена голова
Багато хто при використанні телефону часто згинає шию і нахиляє голову. Через це шкіра обличчя деформується, а на шиї з'являються зморшки. Крім того, ця шкідлива звичка призводить до болів та затискання у шийному відділі хребта. А це, у свою чергу, викликає погіршення кровообігу, що відображається на стану шиї.
М’язові напруження
Сильні емоції, стреси, переживання, що трапляються з нами протягом дня, відбиваються на обличчі. Якщо м'язи обличчя постійно перебувають у напруженому стані, це пришвидшує появу глибоких зморшок.
Косметолог рекомендує робити розслаблюючий масаж обличчя наприкінці дня або хоча б полежати, зосередившись на повному розслабленні мускулатури обличчя.
Пізня вечеря
Ситна вечеря перед сном змушує наш організм витрачати багато енергії на перетравлення вночі, а не омолодження та регенерацію.

Пізня вечеря – означає кожного разу забирати у себе трішки краси, – зазначила косметолог.
Джерело: 5692.com.ua