Чи буде Угорщина депортувати українських чоловіків на Батьківщину: в Орбана дали остаточну відповідь

Угорщина відмовилася від передачі українських біженців на Батьківщину, навіть у випадку, якщо Київ висловить відповідний запит. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем'єн, назвавши таку позицію "елементарною гуманністю", передає портал ATV.

Позиція Угорщни

Шем'єн висловив своє рішуче ставлення до питання екстрадиції українських чоловіків-військовозобов'язаних, називаючи це "відправленням їх на смерть".

Угорщина не видасть Україні біженців. Ми не перевіряємо, чи є людина військовозобов'язаною за думкою українців чи ні. З точки зору елементарної гуманності, ми не дозволимо відправити їх на смерть, – сказав він.

Варто зауважити, що Шем'єн вже раніше заявляв про недопустимість передачі будь-яких українських біженців, незалежно від того, чи є вони військовозобов'язаними чи ні.

Всі біженці з України, які перебувають в Угорщині, знаходяться в повній безпеці та отримують будь-яку допомогу – чи угорську, чи українську, – додав Шем'єн.

Він також наголосив, що для угорських українців це є національним обов'язком, а для уряду це гуманітарний і юридичний доказ, оскільки ніхто не може бути виданий, якщо його життя буде під загрозою.

Ті, хто втікли до нас з України, всі в безпеці, і ми їх не видамо! – заключив Шем'єн.

Джерело: 5692.com.ua