Чи дійсно росія готується до ядерних навчань: у Пентагоні прокоментували ситуацію

Станом на 7 травня Пентагон не вбачає жодних ознак того, що росія готується використовувати ядерну зброю, навіть у навчальних цілях. Про це заявила заступник речника Пентагону Сабріна Сінгх під час відеобрифінгу.

Ядерна загроза від росії

Зокрема, наприкінці минулого тижня Міністерство оборони Російської Федерації оголосило про початок підготовки до навчань з використання нестратегічної ядерної зброї.

Утім, як зазначила Сабріна Сінгх, наразі США не планують переглядати розміщення своїх ядерних сил, адже не бачать ознак того, що росія готується застосувати ядерну зброю.

Тим не менш, вона зауважила, що Сполучені Штати вважають намір росії провести навчання з використання нестратегічних ядерних засобів "абсолютно необгрунтованим" і потенційно загрозливим для світової безпеки.

Аналізуючи події, аналітики з Інституту стратегічних досліджень (ISW) зазначили, що росія і в минулому часто використовувала такі загрози з метою тиснути на Захід, щоб той припинив надавати військову допомогу Києву.

У той же час Уряд США порадив президенту росії Володимиру Путіну вивести війська з України, якщо він переймається західною військовою підтримкою Києва.

Джерело: 5692.com.ua